Academy for Women Entrepreneurs (AWE) és un programa de Foment del Treball, el Departament d’Estat d’Estats Units i el Consolat Americà en el qual han pogut participar 30 dones emprenedores. L’AWE consta de 4 eixos: formació en línia per part de l’Escola de negocis Thunderbird de la Universitat d’Arizona, Masterclasses presencials, sessions inspiradores i l’oportunitat de formar part de la xarxa global AWE amb connexions a tot el món.
Amb l’objectiu de conèixer més en detall els diferents projectes empresarials del programa, des de la revista “F de Foment i Fepime” us aproparem de primera mà els perfils de les empresàries que han format part de la primera edició de la Academy for Women Entrepreneurs a través d’entrevistes amb les diferents professionals.
Avui parlem amb Júlia Ferrer Soler, CEO & Founder de Sunsmith Print Studio.
Quin projecte vas presentar per poder formar part del programa AWE?
Sunsmith és un estudi de disseny d’estampats per a tèxtil i moda. Donem servei a empreses del sector que necessitin cobrir les seves necessitats de disseny gràfic tèxtil, bé perquè no compten amb un equip de disseny propi, o busquen complementar-lo amb noves idees.
Per a nosaltres un estampat és pura imatge de marca que es passeja pels carrers, que comunica a través de cada peça. Per tant, és essencial que transmeti els valors de la marca i sigui única. Per aquest motiu, el que ens diferencia és que els nostres dissenys van sempre acompanyats de llicència exclusiva. Per altra banda, també creiem que darrere les empreses sempre hi ha persones, per això volem estar sempre al costat dels nostres clients oferint una atenció personalitzada i l’assistència tècnica inclosa en el preu dels nostres prints.
Vaig engegar el projecte l’Abril del 2018 amb només 23 anys, quan encara estava acabant els estudis. Al febrer del 2020 vam exposar a Première Vision Paris i vam ser escollits un dels millors estudis emergents a nivell europeu.
La pandèmia ens va sacsejar, com a totes, però la digitalització no ens va agafar per sorpresa, doncs el nostre model de negoci sempre ha sigut molt enfocat al canal online. Tant és així, que durant el confinament vam aprofitar per a fer recapacitació i ampliar l’equip, apostant pel talent femení, jove i internacional. Estem orgulloses de tenir un equip de dones tan diverses, que s’aporten entre sí i enriqueixen l’àmplia visió i el caràcter de l’estudi.
Actualment, amb 26 anys, no només he après moltíssim a nivell professional i personal a través de Sunsmith, sinó que també sóc cofundadora de dos altres start-ups en l’àmbit de l’economia circular en el tèxtil i la salut.
Dels quatre eixos del programa, quin és el que més t’ha ajudat a tirar endavant el teu projecte?
Ens trobem en un país on més del 40% dels joves desitgen ser funcionaris i trobar una posició fixa dins l’administració. Emprendre doncs, no és ni una mentalitat de país, i per tant, tampoc quelcom fàcil. Molts cops et sents sola en aquesta aventura.
El fet de poder fer xarxa amb altres emprenedores catalanes crec que ha sigut el que sens dubte ha estat més beneficiós. Poder compartir històries tant semblants venint de persones i projectes tan diversos, és el que ens acosta i ens fa més fortes.
Com t’ha ajudat Foment a fer créixer la teva idea/projecte?
Foment del Treball, i en especial la seva Directora d’Innovació Maria Mora, s’ha esforçat al màxim per a poder-nos brindar continguts de qualitat a través de les Masterclasses i portar-nos referents en l’ecosistema empresarial català de les quals hem pogut aprendre moltíssim.
Quins són els reptes de futur més immediats per al teu projecte?
Sunsmith sempre ha tingut una perspectiva internacional, per tant arribar i establir-nos a nous mercats és ara mateix la nostra prioritat. Estem desenvolupant accions comercials de la mà d’ACCIÓ als Països Nòrdics i a Regne Unit, i ja hem pogut treballar amb diverses marques tant a Europa com a Amèrica del Nord.
La propera cita la tenim el 14 i 15 de Setembre a París, on formarem part de la fira Print Days, una fira dedicada especialment al disseny gràfic tèxtil, impulsada per La Trame (Féderation Française du Design Textile et Surface) i sota el marc de la France Design Week.
Quin missatge donaries a les dones emprenedores que tenen una idea però tenen dubtes de posar-la en marxa?
Que s’envoltin de dones que les inspirin, que hagin passat pel que elles estan passant. Les històries d’èxit ens ajuden a emmirallar-nos en allò que ens podem convertir, però és tant o més important poder sentir i compartir vivències sobre les parts no tant “instagrammejables” d’emprendre. Sentir que no estàs sola en allò que vius et donarà la força per seguir-ho perseguint un dia més!
Comments are closed.