José Miguel Bermúdez, cofundador i CEO de bound4blue, s’ha endut el Premi Jove Empresari que organitza anualment l’AIJEC, l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya, i que el reconeix com el millor jove empresari català de l’any. Bermúdez s’ha imposat a Sònia Castelló, consellera delegada de Fil Katia, i Josep Dosta, fundador i CEO de WOODYS.
Amb aquest guardó l’AIJEC ha volgut posar en valor la feina de José Miguel Bermúdez al capdavant de bound4blue, una startup que desenvolupa sistemes automatitzats de propulsió assistida per vent i que permet a tots els propietaris de vaixells i companyies navilieres reduir els costos de combustible i les emissions contaminants fins a un 40%. El jurat ha valorat l’evolució empresarial accelerada que ha aconseguit Bermúdez en només una dècada des de que va idear bound4blue, després de veure un reportatge de Jacques Cousteau a la televisió i fins aixecar una ronda de finançament de 22,4 milions d’euros. En aquesta 31 edició del Premi Jove Empresari, el guardo a millor jove empresari de l’any ha comptat amb el patrocini de Fira de Barcelona.
Able Human Motion, Premi a la Millor Iniciativa Empresarial
El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial d’aquesta edició ha estat per a Able Human Motion. La spin-off de la UPC cofundada per Alfons Carnicero, Àlex Garcia i Josep Maria Font desenvolupa exosquelets robòtics innovadors per millorar la mobilitat i la qualitat de vida de persones amb discapacitat, específicament persones amb paraplegia a causa d’una lesió medul·lar o per als supervivents d’un ictus. Entre altres aspectes, el jurat ha valorat que en només 5 anys l’empresa es troba ja en fase de comercialització de l’ABLE Exoskeleton, l’exosquelet robòtic per neurorrehabilitació més lleuger, ràpid d’ajustar i accessible del món.
El Premi a la Millor Iniciativa Empresarial té el suport del Consorci de Zona Franca de Barcelona. Able Human Motion s’ha imposat en aquesta edició del Premi Jove Empresari a D-Sight, una spin-off del Institut de Recerca del Hospital Vall d’Hebron de Barcelona (VHIR) que ha desenvolupat el primer fàrmac en forma de col·liri pel tractament precoç de la retinopatia diabètica, i a Venvirotech, una empresa de biotecnologia dedicada al desenvolupament de solucions sostenibles i que està revolucionant la indústria dels bioplàstics mitjançant una tecnologia única que produeix bioplàstic 100% orgànic i compostable a partir de materials de rebuig.
AIJEC reconeix la carrera d’Antoni Pont Amenós
Durant l’acte s’ha lliurat també el Reconeixement a la Millor Trajectòria Professional a Antoni Pont Amenós, actual president d’honor de Borges International Group. L’AIJEC ha volgut premiar la trajectòria empresarial i vital d’un empresari, tercera generació al capdavant de l’empresa familiar, i l’aposta que va fer per la internacionalització en una època on no era tant habitual.
Els altres reconeixements de la nit
El Reconeixement a l’Emprenedoria Social, guardó que té el suport de CaixaBank, se l’ha endut Showee, empresa que ha revolucionat el món de les dutxes amb una dutxa eco-intel·ligent que s’adapta al nivell de discapacitat de l’usuari gràcies al seu software intel·ligent. Showee ofereix una dutxa personalitzada i autònoma que es pot controlar de forma remota amb el mòbil, amb la seguretat d’un avís en cas que la persona que s’estigui dutxant caigui.
El Reconeixement a la Qualitat Lingüística Empresarial d’aquest Premi Jove Empresari ha estat per a Entrearbres, enginyeria forestal i mediambiental que es dedica a la creació i recuperació de camins forestals, a la gestió del territori i a la localització de zones vulnerables davant del risc d’incendi forestal. A més de centrar-se en projectes sostenibles i respectuosos amb l’entorn, la companyia fundada per Cristina Montserrat a Girona fomenta el català com a part de la seva identitat.
El Reconeixement a la Futura Empresa, guardó que premia al millor projecte emprenedor desenvolupat per menors de 18 anys, i que té el suport de la Fundació Princesa de Girona, ha anat a parar al projecte TechGesture dels alumnes de batxillerat de l’Institut de Sales de Viladecans. El projecte, guanyador a Catalunya del concurs de Junior Achievment, ha creat un software que transforma el llenguatge de signes en text.
El Premi Jove Empresari ha entregat per primera vegada el Reconeixement a l’Emprenedoria Blava, un guardó que ha anat a parlar a mans d’Anèl·lides, l’empresa de serveis ambientals marins fundada per Andrea Comaposada i que treballa per la recuperació de la posidònia en àrees no protegides.
Un auditori ple per celebrar al teixit empresarial jove català
L’acte d’entrega del Premi Jove Empresari ha reunit aquest dimecres 250 persones a l’Auditori & Sala Gaudí de La Pedrera en uns guardons totalment consolidats i que anualment volen reconèixer la feina de l’empresariat jove català.
Ruben Sans Solsona, president de l’AIJEC, ha volgut destacar el paper essencial dels joves empresaris en la societat actual i ha demanat col·laboració a les administracions “perquè l’emprenedoria es vegi com un motor de canvi social, on la sostenibilitat sigui la norma i no l’excepció, i on els joves puguin veure en l’empresa una via real per desenvolupar el seu talent i el seu propòsit vital”. Per Sans Solsona és clau que les institucions entenguin el paper que juga l’empresariat.
En el seu discurs el president de l’Associació de Joves Empresaris de Catalunya, ha fet incís en el compromís dels joves empresaris amb la sostenibilitat i la responsabilitat social, tal i com ho demostren els finalistes d’aquesta edició del Premi Jove Empresari i ha volgut recordar que “cada empresa que creem, cada lloc de treball que generem, cada innovació que introduïm, és una pedra més en la construcció d’un futur millor”.
Finalment, Ruben Sans Solsona ha volgut tenir un record pels afectats per la DANA que va arrasar la setmana passada la Comunitat Valenciana i ha destacat les mostres de suport i solidaritat que recorden que “en els moments més foscos és quan brilla amb més força la llum de la humanitat”.
Des de Foment del Treball han assistit a l’acte el vicepresident Lluís Moreno, el secretari general, David Tornos, el director executiu, Laureà Folch, i la directora d’Innovació, Maria Mora qui, a més, ha participat com a membre del jurat seleccionador dels premiats, fruit de la col·laboració i aliança establerta entre Aijec i la patronal catalana.
Comments are closed.