- La patronal, de la mà de Foment del Treball i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, ha realitzat al llarg de 2024 15 jornades en les quals han participat un 76% de dones
- El Club del Talent d’AEBALL organitza anualment el Cicle de jornades de negociació col·lectiva i diàleg social adreçades a actualitzar els coneixements normatius i facilitar eines per a la gestió de les persones a les empreses associades
AEBALL/UPMBALL ha finalitzat el Cicle de jornades de negociació col·lectiva i diàleg social, de la mà de Foment del Treball i amb el suport de la Generalitat de Catalunya, amb més de 300 participants. Al llarg de 15 jornades realitzades durant l’any, en el marc del seu Club del Talent, han intervingut 10 ponents i han participat un 76% de dones i 24% d’homes.
Les activitats proposades s’han configurat tenint en compte els diferents aspectes que més incideixen i interessen en el marc de les relacions laborals de les empreses associades. La finalitat ha sigut facilitar el coneixement i les eines necessàries per a gestionar el talent d’acord amb la normativa vigent i les tendències del mercat laboral.
Així, durant 2024 s’han realitzat tres jornades de l’àmbit legal sobre temes d’actualització normativa i com aquesta està impactant en les empreses, en el mercat laboral, i com les instàncies administratives i judicials estan interpretant la mateixa. En aquest àmbit s’han tractat temes com la nova ordenació de la Formació Professional i l’obligació de cotització, mesures d’igualtat, LGTBI, desconnexió digital i els desafiaments de la Intel·ligència Artificial en les relacions laborals.
Per facilitar el coneixement de noves tendències i eines per a la gestió, captació i fidelització del talent, AEBALL ha organitzat jornades per abordar temes d’importància cabdal en les organitzacions. M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d’AEBALL afirma que: “en el món empresarial actual, la gestió del talent ha evolucionat de ser una simple estratègia a una necessitat imperativa per a les empreses que desitgen destacar-se en un entorn altament competitiu. Amb l’adveniment de les estratègies digitals i l’èmfasi creixent en la marca personal i empresarial, la captació i el manteniment del talent s’han convertit en factors crucials per al creixement i l’èxit empresarial”.
En aquest sentit, les temàtiques tractades han estat: Habilitats vitals per a una comunicació beneficiosa (empatia i assertivitat); Comunicació per a construir, una aproximació des de la perspectiva de la comunicació no violenta; El repte de la gestió, captació i fidelització del Talent; La influència de les emocions a la negociació; Valoració dels llocs de treball i incidència en la negociació col·lectiva; Salari emocional; Gestió de l’absentisme, eines i solucions; i Protocols per prevenir i abordar l’assetjament sexual i per raó de sexe.
Altres temes importants han estat els dirigits a crear entorns laborals més segurs i saludables, posant el focus en la promoció de la salut mental i emocional de les persones treballadores, així com en els nous desafiaments als quals s’enfronten les empreses per a aconseguir-lo, com per exemple Tecnoestrés laboral, gestiona’l amb intel·ligència emocional; i Malestar emocional, el nou repte de les organitzacions.
Donat l’èxit del 2024, AEBALL està treballant en la programació de noves activitats per a 2025 que donin continuïtat a la formació sobre tendències del mercat laboral per a empreses del territori.
Comments are closed.