La directora de la Ventanilla Única de la Zona Especial de Desenvolupament (ZED) de Mariel, Wendy Miranda, ha visitat Foment del Treball per explicar a l’empresariat català els beneficis, l’ambient pels negocis, les infraestructures i els serveis que aquesta àrea els pot oferir. La jornada ha estat organitzada per la patronal catalana i el Cònsol General de Cuba per fomentar la presència de les organitzacions catalanes en la ZED de Mariel i enfortir encara més els vincles comercials amb Cuba.
Així ho ha transmès el vicepresident de la Comissió d’Internacional, Jose Luis Egea, en la seva intervenció: “Espanya manté relacions comercials i d’inversió amb Cuba d’una gran tradició, com demostra el fet que és el país amb més empreses mixtes i més sucursals implantades en la illa, amb una destacada presència del sector turístic i els serveis.
Segons dades de l’ICEX, el 2018 s’ha assolit una xifra record d’exportació espanyola a Cuba, registrant un creixement d’un 8,1%, que han suposat 971 milions d’euros, ha assenyalat Garcia. Les empreses exportadores són majoritàriament pimes que exporten entorn a un milió de dòlars anuals de las quals unes 250 estan implantades en el país mitjançant delegació comercial, 37 com a empresa mixta i 8, entre mixtes i filials, en la ZED Mariel.
Per la seva part, Miranda ha destacat que la ZED Mariel ofereix una plataforma productiva i logística de primera classe que facilitarà un major nivell de producció nacional a la vegada que redueix costos d’importació, impulsa el creixement, crea llocs de treball i facilita la inversió estrangera directa. A més, els bens i serveis generats en la ZED Mariel poden comercialitzar-se amb totes les entitats jurídiques establertes en el país dins o fora de Mariel. Així mateix, la exportació des de Cuba està exenta del pagament d’aranzels aduaners”, ha afegit.
Sobre la Zona especial de Mariel
És la primera zona amb aquestes característiques a Cuba i es beneficia d’una posició geogràfica privilegiada, en el creuament de les principals rutes del tràfic marítim de mercaderies en l’Hemisferi Occidental.
És una àrea regulada per règims i polítiques especials, dissenyada per atreure inversions en la producció de bens i serveis de valor agregat, utilitzant el coneixement i la innovació, així com tecnologies netes, i generant a la vegada concentració industrial per a la substitució d’importacions, el foment de les exportacions i la generació de noves fonts d’ocupació.
Foment Internacional. Detectar i aprofitar oportunitats de negoci i inversió arreu del món
La tasca de Foment en favor de la internacionalització de l’economia i les empreses catalanes inclou la recerca i exposició de noves destinacions per a les empreses que han obert mercat i la promoció de la iniciació en el cas d’aquelles empreses que es plantegen la projecció exterior per primera vegada. En aquest sentit, la patronal organitza missions empresarials per a l’obertura de nous mercats i ofereix diverses jornades anuals de detecció d’oportunitats de negoci i inversió arreu del món.
Així, les jornades que organitza el departament Internacional de Foment proporcionen una visió integral, clara i pràctica de temes que són importants per a l’empresa que està en procés d’internacionalització o que està internacionalitzada i necessita estratègies per continuar amb el seu creixement.
La principal motivació d’aquestes jornades consisteix en apropar a les empreses catalanes les oportunitats que existeixen a l’exterior per comercialitzar els seus productes o serveis. Les jornades d’Internacional durant el 2018 van comptar amb l’assistència de més de 1.000 professionals.
Comments are closed.