El Director General de Chiesi a Espanya, Giuseppe Chiericatti, ha protagonitzat a l’Hotel Casa Fuster la sessió inaugural del nou cicle CEOTalks en què el Foro de Recursos Humans de Foment ofereix a un grup reduït de directius trobades amb directors generals de companyies per debatre sobre els principals reptes en la gestió dels equips humans. Aquestes sessions compten amb el suport de Randstad i Up Spain.
Chiericatti, acompanyat de Ricardo Castrillo, director de Negoci de Special Care de Chiesi, ha detallat el procés d’implantació del projecte de Intraprenedoria WESTAR, que han portat a terme recentment a la multinacional farmacèutica. Guiseppe Chiericatti ha explicat que “el programa We Star genera valor i incrementa la confiança dels professionals en la companyia perquè veuen que l’empresa està impulsant una forma de fer les coses diferent”. La clau, segons ell, perquè el projecte funcioni és que l’organització, el seu òrgan directiu i el comitè general cregui que aquesta és una activitat important per a la companyia.
Per Chiesi, ha subratllat Chiericatti, l’objectiu és fomentar una cultura i una mentalitat d’innovació en la companyia: “Tenim un pla d’acció molt clar, però la pregunta que jo sempre em faig és: ¿hem aconseguit l’èxit? No és fàcil saber-ho, no és com amb les vendes que es poden mesurar els resultats a curt termini amb facilitat; aquí es tracta d’una cosa molt més abstracte pel que no tenim una fórmula exacta per determinar-lo, però tot i així volem seguir fomentant aquest eix i creiem en ell “.
We Star és un programa d’emprenedoria dirigit als empleats de Chiesi: els elements principals són tres equips, un repte i tres mesos per resoldre-ho.
Un repte complicat, ha admès Ricardo Castrillo, tenint en compte la situació en què es troben la majoria de les organitzacions: poca innovació en els equips, treballadors que s’enfrontin a la típica sensació de por al fracàs i aversió al risc, dificultats en implementació, cert nivell de complaença, etc.“El que busquem és un canvi cultural, que les persones de l’organització donin aquest pas endavant”
“L’aspiració d’això al final és canviar la mentalitat de les persones, fer que els treballadors s’atreveixin a validar les seves idees, a executar pilots, aconseguir una aproximació molt més enfocada de baix a dalt que de dalt a baix. L’objectiu final del programa és fer que la gent parli sense por a equivocar-se”.
CEOTalks del Foro RRHH
“Responent a la necessitat de crear entorns en els quals poder dialogar, inspirar-se i tenir l’oportunitat de conèixer la perspectiva de la figura de màxima responsabilitat en una empresa, com és la del director general, neixen els CEOTalks”, apunta Beatriz Vila, presidenta de la Junta del Fòrum RRHH de Foment Treball responsable d’impulsar aquesta iniciativa.
“Es tracta d’un espai de debat entre directius de recursos humans de grans companyies i un CEO”, amb una inspiradora trajectòria professional relacionada, en molts aspectes, amb la implantació de noves pràctiques dedicades a millorar la gestió de persones dins de les organitzacions.
Fòrum de prestigi entre els professionals del sector
El Foro RRHH de Foment del Treball és una plataforma i punt de trobada i debat entre directius i professionals de recursos humans. Creat el 2001 per un grup de prestigiosos directors de recursos humans, permet un entorn per a l’intercanvi d’idees i experiències al voltant de la gestió d’equips humans en organitzacions. A dia d’avui, és ja una de les principals plataformes de debat del país sobre qüestions relacionades amb la gestió dels recursos humans, alhora que és un aparador de les millors pràctiques en aspectes de la gestió dels equips humans. Les activitats del Fòrum RRHH són possibles gràcies al suport de Randstad i Grup UP, que són els patrocinadors oficials.
L’alimentació d’una xarxa social de contactes professionals és un dels eixos clau de l’activitat del Fòrum. Així, per exemple, l’evolució de les seves sessions i els temes de debat es segueixen a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh.
Comments are closed.