- AWE és un programa d’emprenedoria gratuït finançat pel Departament d’Estat dels EUA amb l’objectiu d’impulsar el desenvolupament de projectes emprenedors que estiguin liderats per dones.
- Aquesta beca els permetrà la possibilitat de formar part d’una gran xarxa global amb connexions a tot el món.
- El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha anunciat que des de la patronal, amb l’objectiu de posar en valor la potencialitats de les més de 70 candidatures que s’han presentat, se’ls oferirà la possibilitat d’entrar com a associats de l’entitat sense cap tipus de cost durant un any.
- El cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Robert Riley, ha fet una crida a continuar impulsant iniciatives que enforteixin, visualitzin i accelerin l’emprenedoria i el lideratge femení: “Necessitem més que mai que participin en la reconstrucció econòmica i en la construcció d’un món millor. Les estàvem esperant”.
Fa dos mesos s’iniciava el procés de selecció entre emprenedores i innovadores socials per entrar en l’edició catalana de l’Academy for Women Entrepreneurs (AWE), impulsada per Foment del Treball i el Consolat General dels EUA a Barcelona. Avui s’han donat a conèixer les 30 finalistes que optaran a la beca AWE amb la qual podran iniciar un curs de formació per part de l’escola de negocis Thunderbird de la Universitat d’Arizona, un conjunt de masterclasses presencials a la seu de la patronal catalana, sessions inspiradores amb persones de reconegut prestigi de l’ecosistema innovador de Barcelona, i la possibilitat de formar part d’una gran xarxa global amb connexions a tot el món.
El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha lloat l’esforç de totes les participants i el suport de les empreses col·laboradores: “És un honor per mi felicitar les 30 emprenedores que des d’avui se sumen a les més de 7.000 dones de 80 països que ja formen part de la xarxa AWE. Barcelona és un hub en creixement però alhora molt consolidat, amb grans actors que fan de tractors d’aquestes iniciatives i amb molts agents que dia a dia fan possible que sorgeixi més innovació a les nostres empreses”.
Per la seva part, el cònsol general dels Estats Units a Barcelona, Robert Riley, ha fet una crida a continuar impulsant iniciatives que enforteixin, visualitzin i accelerin l’emprenedoria i el lideratge femení: “Les necessitem a totes més que mai. Ens trobem davant nombroses crisis: sanitària, econòmica, humanitària… I sabem, perquè ja ha quedat demostrat, que quan més poder econòmic i de decisió està en les seves mans, millors són els resultats. Elles ens aixecaran a tots i per això necessitem més que mai que participin en la reconstrucció econòmica i en la construcció d’un món millor. Les estàvem esperant”, ha conclòs Riley.
Sánchez Llibre també ha destacat l’èxit de la convocatòria amb la recepció de més de 70 candidatures -“el jurat ha tingut una tasca molt difícil”- i en aquest sentit, ha anunciat que des de Foment i amb l’objectiu de posar en valor la potencialitats de tots els projectes, se’ls oferirà la possibilitat d’entrar com a associats de l’entitat, especialment vinculats a l’àrea d’innovació i sense cap tipus de cost, durant un any. “D’aquesta manera podran connectar amb agents de reconegut prestigi, conèixer de primera ma la principal normativa que incideix en els àmbits d’innovació, emprenedoria i societat digital; i fer networking de qualitat amb potencials partners de les vostres empreses”, ha expressat.
La directora d’Innovació de Foment, Maria Mora, una de les principals implicades en el projecte, ha ressaltat que encara hi ha dificultats per visualitzar el paper de la dona empresària, emprenedora, líder de grans projectes, “però puc afirmar que hi són i són brillants”.
Mora ha constatat que els projectes presentats auguren un futur molt optimista per la innovació i la recerca a Catalunya. S’han presentat projectes per prevenir el càncer de mama, de pell o de colon, iniciatives amb tecnologia de la Nasa, i -emmarcat amb el pla de recuperació i la necessària transició digital- plataformes que impulsen el reskilling i l’upskilling de professionals tecnològics. En definitiva xifres molt alineades amb les dades presentades per ACCIÓ on mostren una Barcelona ocupant els principals ranquings tecnològics, projectes amb capacitat d’atraure inversió i la presencia d’un 20% de fundadors o treballadors d’origen estranger. Aquestes dades, juntament amb el potencial del sector de la salut, les trobem reflectides en les candidatures rebudes. I com a dona, és un luxe descobrir tot aquest talent a casa nostra”.
L’acte també ha comptat amb la participació del vicepresident d’Epson Europe & CEO d’Epson França, Espanya i Portugal i vicepresident de Foment, Ernest Quingles, qui ha exposat un dels reptes de futur per a les empreses, com és el de la innovació digital però sostenible, un dels eixos principals que connecta amb tot el portafoli de projectes presentats, i en línia també amb el full de ruta global marcat pels ODS de l’Agenda 2030.