- El president de la Comissió de Desenvolupament Sostenible, Narcís Berberana, prioritza la reducció d’emissions per aconseguir la neutralitat climàtica en el 2050.
- La presidenta de la Comissió d’Energia, Virginia Guinda, defensa la transició energètica justa i equilibrada.
- La presidenta de la Comissió Agenda 2030, Marta Angerri, adverteix que sense la col·laboració publicoprivada serà impossible complir els ODS de l’Agenda 2030.
- El director del Departament de Desenvolupament Sostenible de Foment, Salvador Sedó, mostra el compromís de les empreses per fer front les quatre crisis: climàtica, biodiversitat, recursos i contaminació.
Tres comissions assessores de Foment del Treball –Desenvolupament Sostenible, Energia i Agenda 2030– han presentat avui el document que plasma els deu compromisos de les empreses amb un desenvolupament sostenible, els quals sorgeixen de la conscienciació en la sostenibilitat dels sistemes productius i de consum. El director del departament de Desenvolupament Sostenible de la patronal, Salvador Sedó, ha afirmat que la participació de les empreses “és imprescindible per aconseguir els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)” davant una emergència ecològica que engloba quatre tipus tipus de crisis: climàtica, de biodiversitat, de recursos i de contaminació.
El president de la Comissió de Desenvolupament Sostenible, Narcís Berberana, ha prioritzat la reducció d’emissions per aconseguir la neutralitat climàtica en el 2050. “La prioritat màxima –ha dit– ha de ser la reducció de les emissions de gasos d’efecte d’hivernacle, acompanyada de l’absorció de la part d’emissions que no es puguin arribar a eliminar”.
La presidenta de la Comissió d’Energia, Virginia Guinda, ha defensat la transició energètica justa i equilibrada per evitar la pèrdua de competitivitat en els sectors industrials i per no perjudicar la població i els territoris més dependents dels combustibles d’origen fòssil.
Finalment, la presidenta de la Comissió Agenda 2030, Marta Angerri, ha advertit que sense la col·laboració publicoprivada serà impossible complir els ODS de l’Agenda 2030. “La iniciativa privada pot facilitar el finançament de projectes, el desenvolupament i gestió d’infraestructures i serveis públics garantint l’eficàcia i eficiència de la gestió”.
Comments are closed.