Foment del Treball organitza un nou cicle de diàlegs entre cultura i empresa sobre Comunicar avui o com els fets parlen, però les històries venen, el qual ha comptat amb el publicista Lluís Bassat, fundador i president d’honor del Grup Ogilvy a Espanya, i l’empresària Ana Gener, presidenta i CEO de Savill Aguirre Newman Barcelona. En una conversa moderada pel president de la Comissió de Cultura de la patronal, Fèlix Riera, tots dos han reflexionat sobre la importància de la comunicació per impulsar i consolidar els projectes empresarials i han mostrat fins a quin punt l’storytelling empresarial pot seguir definint les estratègies de comunicació de les empreses, en un moment caracteritzat per la saturació de relats i d’estratègies dubtoses per imposar-los.
Riera ha destacat en la presentació de l’acte que l’objectiu “no és establir un diàleg tecno pessimista o tecno optimista de l’evolució de la comunicació, tan necessària per al desenvolupament estratègic d’una companyia, sinó de no cedir a la premissa que ja no és possible comunicar amb rigor, honestament i preservant la intimitat dels clients“.
A continuació, Bassat i Gener han analitzat com ha de ser la relació que s’estableix entre les empreses i els consumidors o clients, tenint en compte la capacitat dels nous formats de comunicació d’alterar la realitat, substituir-la, apropiar-se’n o deformar-la. L’empresària ha assenyalat la importància dels relats col·lectius que permeten les noves tecnologies. “El repte pel món empresarial és com aprendre d’aquesta intel·ligència col·lectiva que es posa en joc a les xarxes socials i aconseguir destriar el coneixement clau per a la companyia”, ha assenyalat Gener.
Per la seva part, Bassat ha defensat una figura de l’empresari compromesa amb la societat com a estratègia clau per comunicar en l’actual context: “Si el seu principal objectiu és guanyar diners, s’equivoca. Pot ser la segona o tercera derivada, però abans ha de fer alguna cosa per la societat”, ha sentenciat el publicista.
Biblioteca per al foment del diàleg
Un dels compromisos de Foment en el seu nou mandat amb Josep Sánchez Llibre al capdavant és incorporar la cultura i la indústria cultural a l’entitat, activar el rol de la patronal en l’àmbit cultural donat que és un element molt potent per a la cohesió social.
La biblioteca de Foment és el marc idoni, entre llibres, per establir una sèrie de diàlegs que ajudin a transmetre les potencialitats de la nostra societat. Escoltar a una sèrie de personalitats de la cultura que dialoguin amb una nova generació d’empresaris i empresàries que avui ja són una realitat que la ciutat ha de descobrir.
Sobre Enrique Lluís Bassat
Fundador i president d’honor del Grup Ogilvy a Espanya, director creatiu d’Ogilvy Europa, Àfrica i Orient Mitjà, i president del Consell Creatiu mundial d’Ogilvy, ha dedicat la seva vida professional a la publicitat. Nomenat el millor publicitari espanyol i llatinoamericà del segle XX. Ha rebut la Gran Cruz de l’Orde del Mèrit Civil, la Medalla d’Or al Mèrit en el Treball, la Creu Sant Jordi i la Medalla d’Or Barcelona ’92. Doctor Honoris causa per la Facultat de Comunicació i Humanitats de la Universitat Europea de Madrid.
Autor de llibres de referència com “El Libro Rojo de la Publicidad”(1993), “El Libro Rojo de las Marcas” (1999), “Confesiones personales de un publicitario” (2008), “Inteligencia Comercial” (2011), “El Libro Rojo de la Vida” (2013), “La Creatividad” (2014) i “Sueña como Luther King, habla como Obama, manda sin mandar y sé tú mismo” (2020).
Conegut entre el gran públic per les Cerimònies Olímpiques de Barcelona i la seva candidatura a la presidència del Futbol Club Barcelona.
Sobre Anna Gener
Compromesa amb la vida econòmica i social de Barcelona, participa activament en diverses organitzacions, sent membre de la Comissió Executiva de Barcelona Global, Vocal Consultora de la Cambra de Comerç de Barcelona, membre de la International Advisory Council de la UPF Barcelona School of Management, Patrona de la Fundació Museo Picasso i membre del Comitè Editorial d’El Periódico de Catalunya.
Comments are closed.