Tot i que no vol entrar a valorar les mesures de salut pública, Foment del Treball mostra preocupació per la precipitació i la manca de diàleg previ, que hagués ajudat a acompanyar i calibrar les mesures aplicades.
Cal evitar la criminalització de determinats sectors, que ja han patit de forma destacada la crisi per les fortes restriccions, i que no necessàriament tenen causa d’incidència extrema per la propagació del virus.
Justament, aquests sectors que s’han vist fortament afectats, han fet un compliment estricte de les mesures de seguretat davant de la Covid, ja que estaven sensibilitzats amb la malaltia, i amb que si no es feia bé el control podien patir aturades del sector, després de mesos i mesos tancats per la normativa de salut pública lligada a les restriccions.
També cal graduar el tancament i reducció d’aforaments, en un context de forta vacunació, que cal dur acceleradament amb la dosi de reforç, que permet més marge que abans de la vacunació generalitzada, que sembla que han fet servir altres CC.AA.
És per això que cal donar el màxim suport als sectors afectats, sobre els que estan recaient desproporcionadament les mesures de salut pública, i han de ser compensats adequadament, reforçant la solidaritat intersectorial amb les activitats que es veuen més afectades per la pandèmia.
A més, cal que es faci de forma àgil, ja que molts dels sectors afectats veuen una llarga aturada i els hi ha costat engegar de nou, personalment, econòmicament i laboralment, i requereixen una programació amb compromisos adquirits que no és gratuït el seu desistiment.
Per conseqüent, Foment del Treball reclama la convocatòria urgent del Consell de Diàleg Social presidit pel President de la Generalitat i de caire monogràfic sobre els ajuts als sectors afectats per les restriccions.
Comments are closed.