El comerç lamenta la greu afectació que té sobre la professionalització del sector la nova normativa sobre formació per a l’ocupació. En una nova reunió del II Congrés de Pimes de Catalunya, impulsat per Fepime, el sector del comerç ha analitzat l’estat actual de l’activitat per a les pimes. La Confederació de Comerç de Catalunya i el Consell de Gremis han pivotat la trobada. El II Congrés de Pimes de Catalunya, amb un conjunt de trobades arreu del territori, vol analitzar l’estat actual de la pime catalana i elaborar un memorial de propostes de millora que es lliurarà al Govern de Catalunya el proper estiu.
Els representants de les pimes del comerç, en la trobada celebrada aquest dimarts, han subratllat que la nova normativa sobre formació per a l’ocupació perjudica especialment dos espectes clau de l’activitat del sector: l’acreditació de les competències professionals i la integració dels empresaris d’origen immigrant. Els empresaris del comerç temen que aquesta nova difcultat d’accés a la formació per part de les pimes resti competitivitat a les empreses del sector.
D’altra banda, quant a la relació amb l’Administració, els empresaris del sector reclamen un major control sobre les llicències d’activitat per evitar desajustaments entre l’activitat real i la llicència i per combatre l’intrusisme professional. D’altra banda, les pimes del comerç han evidenciat el mal que fa al sector la tendència, potenciada arran de la crisi, de convertir els políguins industrials en activitat terciària.
Els empresaris reunits han posat de manifest la importància del sector del comerç en l’economia de Catalunya i d’Espanya i, en particular, en la generació d’ocupació.
Les pimes: clau de la recuperació
El II Congrés de la Micro, Petita i Mitjana empresa de Catalunya 2015 finalitzarà els primers dies del mes de juliol a Barcelona. El congrés consta d’un total d’11 trobades sectorials als diferents territoris on es tractaran les principals qüestions transversals des de la perspectiva de les pimes.
La presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, té l’objectiu d’escoltar les propostes dels empresaris i els territoris per tal de tancar “un document molt pràctic i realista que ens ajudi a treballar en la consolidació de la recuperació”. De fet, el propòsit de les trobades és conèixer els eixos de treball per créixer i treballar més intensament en els espais de millora que en aquest moment representen un obstacle per a les petites i mitjanes empreses.
Fepime enviarà al govern català el document final de treball amb el conjunt de propostes que els empresaris considerin prioritàries per aprofitar aquest moment d’incipient recuperació econòmica. Els temes que es tractaran són: reforma administrativa i de la regulació; finançament; infraestructures; fiscalitat; recerca, desenvolupament i innovació; internacionalització; formació; esperit empresarial; relacions laborals; energia; i Medi Ambient.
El calendari de les trobades territorials ha estat el següent:
- Lleida 22 d’abril
- Girona 29 d’abril
- Ripoll 6 de maig
- Vilanova i la Geltrú 7 de maig
- L’Hospitalet de Llobregat 11 de maig
- Igualada 14 de maig
- Mataró 19 de maig
- Tortosa 26 de maig
- Berga 28 de maig
- Tarragona 11 de juny
- Granollers 12 de juny
- Barcelona (comerç) 16 de juny
Comments are closed.