- El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que “Madrid i Barcelona podem ser líders al món perquè som imbatibles. Foment i CEIM hem de posar els fonaments en una projecció conjunta en matèries tan importants com són la cultura, el turisme i la gastronomia”.
- El president de CEIM, Miguel Garrido de la Cierva, ha destacat que, “tot i que cadascuna de les ciutats per separat compten amb un altíssim interès turístic i cultural, juntes són imbatibles, i un dels objectius d’aquesta trobada és coordinar accions conjuntes per assolir mercats internacionals”.
- Els principals representants dels gremis d’hotels de Madrid i de Barcelona han analitzat la situació actual del turisme i han anunciat que iniciaran contactes amb les administracions públiques de les dues ciutats per propiciar accions reals que impulsin la iniciativa de projecció turística conjunta.
La Confederació Empresarial de Madrid (CEIM) i Foment del Treball han celebrat avui la primera trobada turística Madrid Barcelona, amb l’objectiu de potenciar l’eix turístic de les dues ciutats a través d’una col·laboració pionera als sectors clau del turisme, com són la gastronomia, cultura i hotels.
El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha assegurat que “Madrid i Barcelona podem ser líders al món perquè som imbatibles. Foment i CEIM hem de posar els fonaments en una projecció conjunta en matèries tan importants com són la cultura, el turisme i la gastronomia”.
El president de CEIM, Miguel Garrido de la Cierva, ha destacat la importància d’aquesta col·laboració a nivell empresarial per competir amb majúscules en el mercat turístic internacional: “Encara que cadascuna de les ciutats per separat compten amb un altíssim interès turístic i cultural, juntes som imbatibles, i un dels objectius d’aquesta trobada és coordinar accions conjuntes per assolir mercats internacionals”.
Dos punts de vista: Alberto Ruíz Gallardón i Jordi Hereu i Boher
La trobada ha tingut un diàleg distès dels exalcaldes Alberto Ruiz Gallardón i Jordi Hereu i Boher, que moderats per Gemma Juncá, directora de marca d’Iberia, han aportat el punt de vista de l’oferta turística de Madrid i de Barcelona.
Alberto Ruíz Gallardón ha assenyalat que “en un món globalitzat, si volem competir, evidentment sumar ens multiplicarà oportunitats. Presentar davant del món una oferta que acumuli el millor de dues realitats tan diferents complementàries, com són la de Madrid i Barcelona, pot ser imbatible”.
Per la seva banda, Jordi Hereu i Boher ha insistit que “les dues ciutats per separat ofereixen una experiència urbana potent, però juntes són més competitives. La suma és imbatible, però cal construir-la, arreplegar propostes que després hem de canalitzar en acció”.
En definitiva, tots dos han conclòs que Madrid i Barcelona es complementen i la necessitat de treballar conjuntament per impulsar aquest binomi de cara a l’exterior.
Mesa sectorial: Dues ciutats unides pel turisme
Així mateix, a la taula sectorial, s’han pogut conèixer de primera mà les necessitats de sectors clau del turisme com són la gastronomia, amb Pepa Muñoz, xef del restaurant El Qüenco de Pepa i Nuria Gironès, directora i xef de Ca L’Isidre o la cultura, amb Marina Gómez, presidenta de l´Associació d´Amics dels museus de Catalunya i Carlos Chaguaceda, cap de comunicació del Museu del Prado; els quatre moderats per Luis Suárez de Lezo, president de l’Acadèmia Madrilenya de Gastronomia.
En concret, Pepa Qüenco i Nuria Gironès han coincidit en la importància de la gastronomia de cara al turisme i en que és fonamental col·laborar. Pepa Qüenco ha destacat que “Madrid sense Barcelona, i Barcelona sense Madrid són impensables en gastronomia”; i Nuria Gironès ha assenyalat, d’una banda, la importància de comptar amb el suport de les administracions i de l’altra, com és de fonamental l’actitud per dur a terme iniciatives com aquesta: “les barreges sempre enriqueixen i reforcen”.
Des de la cultura, Marina Gómez, ha posat èmfasi que “crear amplitud de mires a nivell cultural és una gran oportunitat per a les dues ciutats i per a les empreses del sector. Però per això cal tenir una actitud de lluita de tirar endavant, perquè les barreres són mentals”.
Per part seva, Carlos Chaguaceda ha reforçat la importància de sumar i de fomentar el binomi de Madrid i Barcelona internacionalment: “cal aconseguir que els paquets turístics siguin compartits i complementaris en gastronomia, en cultura, i en definitiva aprofitar les sinergies de les dues ciutats ”.
Com a tancament de l’acte, els principals representants dels gremis d’hotels de Madrid i de Barcelona han analitzat la situació actual del turisme i han anunciat que iniciaran contactes amb les administracions públiques de les dues ciutats per propiciar accions reals que impulsin la iniciativa de projecció turística conjunta.
En concret, Gabriel García Alonso, president de l’Associació Empresarial Hotelera de Madrid, ha destacat la importància d’invertir en turisme urbà i apostar per la gastronomia per reforçar l’oferta turística de Madrid i de Barcelona: “junts sumem, així que aprofitem aquest moment i aquesta iniciativa”.
Jordi Clos Llombart, president del Gremi d’Hotels de Barcelona ha assenyalat que “Barcelona i Madrid tenen l’oportunitat de construir un relat i un projecte turístic conjunt, destacant la seva proximitat geogràfica, la connectivitat entre elles i l’excepcionalitat de les respectives plantes hoteleres. Ambdues ciutats disposen, així mateix, d’un gran nombre d’elements que les fan especialment atractives com a destinació turística i que són plenament complementàries, com per exemple en l’àmbit cultural, MICE o gastronòmic.
Comments are closed.