La Compañía Española de Financiación del Desarrollo, COFIDES, S.A., ha incrementat un 149% la seva activitat amb empreses catalanes després de la signatura del conveni de col·laboració amb Foment del Treball el 2012.
El president i conseller delegat de COFIDES, Salvador Marín, i el president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, han exposat avui en una roda de premsa el gran avenç de l’activitat de COFIDES a Catalunya després de la signatura d’aquest acord. Així, el president de COFIDES ha explicat que la Companyia ha augmentat considerablement els contactes efectius amb empreses catalanes interessades en expandir el seu negoci internacionalment al passar de 190 a 283. Segons la seva opinió, “aquest considerable increment es deu a l’esforç realitzat per Foment del Treball i COFIDES perquè les empreses coneguin els productes financers que disposem per contribuir a l’expansió dels seus projectes”.
D’altra banda, el president de COFIDES ha ressaltat que de les empreses contactades per COFIDES, un 59% són pimes. “Aquesta dada és molt significativa, ja que un dels objectius que ens vam proposar en aquest acord era donar prioritat a la petita i mitjana empresa en tot el seu procés internacional”. Aquestes empreses contactades es dediquen principalment als sectors de serveis (14%), agroalimentari (11%), químic / farmacèutic (10%), enginyeria (8%), indústria i manufactures (7%), indústria i construcció (6% ) i indústria mecànica, energia, tèxtil i calçat, serveis i comerç (5%).
Creixement de l’ocupació
“Esperem que en breu aquests projectes es facin realitat i contribuïm a l’expansió internacional d’aquestes empreses” ja que “amb dades del 59% dels projectes de les empreses amb les que ha contactat COFIDES, aquests comporten una inversió associada de prop de 1.560 milions d’euros i 113.250 llocs de treball “. En aquest punt, ha recalcat que “les empreses que creixen a l’exterior mantenen i fins i tot creen llocs de treball en el lloc d’origen”. De fet, ha explicat que el 2013 “el 71% de les pimes finançades per COFIDES van crear o van mantenir el seu nivell d’ocupació al nostre país”.
Catalunya, al capdavant
El president de COFIDES ha remarcat que “Catalunya és la primera comunitat autònoma amb major nombre d’operacions a la cartera de COFIDES, sent la número u en els últims anys”. Així mateix ha apuntat que un altre dada significativa és l’augment de projectes finançats mitjançant el Fons per a Operacions d’Inversió en l’Exterior de la Petita i Mitjana Empresa (FONPYME), que ha incrementat del 13% el 2013 al 27% el 2014 i un creixement en el volum d’inversió del 8% el 2013 al 32% el 2014.
El president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, ha mostrat el compromís de Foment amb la internacionalització de les empreses catalanes i va anunciar que l’acció exterior de la institució s’intensificarà amb el suport actiu a les missions empresarials, amb el triple objectiu de obrir nous mercats, captar inversions i formalitzar aliances amb nous socis. Els resultats del conveni de Cofides amb Foment demostren l’alt potencial del teixit industrial català per plantejar i executar projectes de perfil internacional.
Foment del Treball és la confederació que representa des 1771 als empresaris i la potent indústria catalana. És una organització independent, privada, sense ànim de lucre, acollida al dret constitucional i legal d’associació dels empresaris, es regeix amb criteris democràtics per representants lliurement elegits. La seva missió és defensar els interessos dels empresaris catalans en general i dels associats en particular, promovent un entorn favorable per a l’activitat productiva en diàleg amb els poders públics i els representants de la societat civil.
COFIDES és una societat publicoprivada que des de 1988 ofereix suport financer a les inversions de les empreses espanyoles a l’exterior. Gestiona en exclusiva els fons FIEX i FONPYME per compte de la Secretaria d’Estat de Comerç, adscrita al Ministeri d’Economia i Competitivitat. En el seu accionariat també participen el Banc Bilbao Biscaia Argentaria (BBVA), el Banc Santander, Banc Popular, Banc Sabadell i CAF-Banc de Desenvolupament d’Amèrica Llatina.
Comments are closed.