- El manifest “Ja n’hi ha prou. Concentrem-nos en la recuperació” ha aconseguit l’adhesió de la pràctica totalitat del món empresarial i, en general, del conjunt de la societat civil en un acte unitari sense precedents.
- El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, manifesta en la clausura de l’acte que “els radicals antisistema no podran amb la força d’una ciutat i un país que vol guanyar el futur amb treball, pau i cohesió social”.
- El president de PIMEC, Antoni Cañete, ha rebutjat de manera “clara i rotunda la violència, el vandalisme i el saqueig” i ha reclamat en un acte unitari i sense precedents “mesures immediates per part de les administracions públiques”.
El manifest “Ja n’hi ha prou. Centrem-nos en la recuperació” impulsat des de Foment del Treball i PIMEC, conjuntament amb més de 300 entitats representatives del món econòmic, empresarial, social, cultural i esportiu de Catalunya, va aconseguir avui alçar la veu en un clam unitari a favor de la no violència, per defensar a les ciutats dels actes vandàlics de les últimes setmanes i demanar al Govern de la Generalitat, a l’Ajuntament de Barcelona, i a la resta d’ajuntaments de Catalunya, que “exerceixin la seva autoritat democràtica i les seves responsabilitats sense complexos (…). Els drets s’han d’exercir de manera cívica i pacífica, tant quan expressen adhesions com protestes i sempre respectant la llibertat, la seguretat i les propietats de tots”.
El president de Foment, Josep Sanchez Llibre, ha assegurat que tots els participants “ens conjurem per aixecar el país dels efectes econòmics i socials de la pandèmia i posar de manifest que els radicals antisistema no podran amb la força d’una ciutat i un país que vol guanyar el futur amb treball pau i cohesió social”. Per part seva, el president de PIMEC, Antoni Cañete, que ha obert l’acte, ha dit que “rebutgem de manera clara i rotunda la violència, el vandalisme i el saqueig que hem vist aquests dies a Barcelona i altres ciutats. Per això ens reunim aquí, en un acte unitari sense precedents per a condemnar aquests actes i reclamar mesures immediates per part de les administracions públiques”.
És la resposta que la societat civil de Barcelona i els representants del conjunt de sectors econòmics de Catalunya –el 95% del PIB– han volgut donar de manera contundent i sense complexos als aldarulls i actes vandàlics violents que s’han registrat en les últimes setmanes per reivindicar la llibertat d’expressió. Però la greu situació econòmica que es va iniciar fa dotze mesos a conseqüència de la pandèmia per la COVID-19 ha posat en alerta empresaris, comerciants, restauradors, emprenedors, autònoms… que consideren impossible acumular, a més, els efectes de la violència, que irromp directament en els seus establiments acumulant així noves pèrdues i enfonsa encara més la tímida recuperació del consum i la demanda.
Lectura del manifest
En la lectura del manifest han intervingut representants de diferents sectors estratègics de l’economia: Gabriel Sánchez, president de Barcelona Oberta; Alejandro Goñi, del Sector Comerç de Pimec; Roger Gaspa, president de la Comissió de Competitivitat Comercial de Foment del Treball; Mar Alarcón, representant del sector de les tecnologies de la informació i la comunicació; Enric Urreta, president de 22 @ NetworkBCN; Camí Quiroga, secretària de la Junta Directiva del Cercle d’Economia; Isabel Galobardes, presidenta de Pimec Turisme; Santiago García Nieto, president de confec; Roger Pallarols, director del Gremi de Restauració de Barcelona Pimec; Elena Massot, presidenta de Femcat; Eduard Torras, president de Turisme de Barcelona; Gerard Esteva, president de la UFEC i representant del sector de l’esport; i Rosa Vergés, directora de cinema, en nom del sector de la Cultura.
Comments are closed.