- Sánchez Llibre anuncia que Foment del Treball i CEOE Aragon col·laboraran per guanyar la candidatura dels Jocs Olímpics d’Hivern.
- Les quatre patronals emplacen a les institucions a treballar en l’àmbit de la inversió, la fiscalitat competitiva i eficiència pública, el reforç sectorial i la millora reguladora per afavorir l’activitat empresarial.
- La vicepresidenta de Foment, Virgínia Guinda, coordina la taula de la Industrial i proposa la reducció de la fiscalitat en els impostos progressius per a electricitat i gas.
Un decàleg amb demandes i plantejaments compartits, i un ventall de propostes en els sectors d’Indústria, Agroalimentació Turisme i Logística han tancat avui la Cimera Empresarial celebrada a Saragossa per les organitzacions empresarials d’Aragó (CEOE Aragó), Catalunya (Foment del Treball), Comunitat Valenciana (CEV) i Illes Balears (CAEB).
Els llaços històrics i socials compartits “que ens uneixen molt més que ens separen”, així com els econòmics i el seu “ingent” volum i rellevància han estat protagonistes en aquesta Cimera, que ha reunit a més de 80 empresaris bolcats a impulsar la competitivitat i creixement de les comunitats des de la cooperació. En aquest context, el president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha destacat la voluntat de Foment i Ceoe Aragó per treballar conjuntament i guanyar la candidatura dels Jocs d’Hivern amb inversions per a Catalunya i Aragó. De la mateixa manera s’ha referit a la complicitat dels quatre territoris representats en el cim a favor de l’ampliació de l’aeroport de Barcelona, que es considera una infraestructura estratègica per al Mediterrani.
Decàleg de Propostes
En el Decàleg de Propostes han destacat les referides a avançar cap a l’eficiència del sector públic i la fiscalitat competitiva, facilitar els mecanismes per a un repartiment just dels fons europeus, potenciar els sectors turístic i industrial i augmentar la inversió en les infraestructures estratègiques.
Virgínia Guinda, coordinadora de la Mesa del sector Industrial
La vicepresidenta de Foment del Treball, Virgínia Guinda, va ser la coordinadora de la Mesa del sector industrial adjudicada a Catalunya. En la lectura de les conclusions i propostes, Guinda es va referir al “delicat” context del sector industrial a conseqüència de l’increment dels preus de l’energia i el desproveïment de productes que perjudica una demanda i un consum creixent.
Va destacar la proposta per reduir la fiscalitat dels impostos progressius de gas i electricitat. “Les empreses necessiten major circulant per afrontar l’escalada de costos i evitar que aquests es traslladin als productes i no a pagar més imposats”, va assenyalar. També va proposar que s’agilitin els tràmits administratius per “empènyer la recuperació i accelerar les inversions”.
Finalment, es va destacar la necessitat d’incrementar la formació digital de les actuals plantilles i incorporar els joves al mercat laboral per complir amb èxit la transformació digital.
34% del PIB i 35.800 milions d’intercanvis comercials
En el cim s’han ressaltat els vincles que aconsegueixen gran rellevància en el terreny econòmic, sumant en l’actualitat més del 34% del PIB i l’ocupació nacional, del 40% de les exportacions i 35.800 milions d’euros d’intercanvis comercials, a més d’una intensa relació entre empreses.
La Cimera ha tancat amb un plenari en el qual els empresaris han transmès directament les seves demandes a les autoritats autonòmiques, amb presència dels presidents d’Argó, Comunitat Valenciana i Balears, així com de la consellera de Presidència de Catalunya. Així els han fet els presidents de les patronals: Carmen Planas (CAEB), Salvador Navarro (CEV), Josep Sánchez Llibre (Foment) i Ricardo Mur (CEOE Aragó), que estat l’encarregat d’exposar el decàleg en el plenari.
Comments are closed.