Els presidents de Foment del Treball i de la madrilenya CEIM, Josep Sánchez Llibre i Miguel Garrido, han acordat avui iniciar un estreta i fluida relació de col·laboració i treballar conjuntament en els reptes principals que han d’afrontar les empreses en innovació, internacionalització i dimensió per guanyar en competitivitat i eficiència en els mercats Internacionals.
Sánchez Llibre i Garrido han mantingut una trobada en la seu de CEIM amb el conseller d’Economia, Ocupació i Competitivitat de la Comunitat de Madrid, Manuel Giménez, amb una explícita voluntat d’iniciar el treball des de la lleialtat.
Tots dos dirigents empresarials han considerat essencial per a l’economia espanyola que les empreses de les comunitats autònomes que aporten el 40% del PIB espanyol busquin la complicitat. “Som col·laboradors, no competidors”, ha explicat Garrido.
Per la seva part, el president de Foment, Josep Sánchez Llibre ha destacat la rellevància de la trobada per a treballar en temes comuns com la fiscalitat competitiva i un sistema de finançament eficient per atreure inversions i talent. A més, ha afirmat que “és molt important tenir aquesta bona relació econòmica de les dues organitzacions empresarials més significatives d’Espanya”. “És fonamental que aquesta relació continuï essent fluida”, ha dit.
Sánchez Llibre ha recordat que Catalunya i Madrid aporten el 40% del PIB espanyol i que Foment i CEIM tenen una forta presència internacional. Per això, ha subratllat que “no tots els països tenen patronals tan destacades”. Per aquest motiu, ha assenyalat que “és important aprofundir aquesta complicitat per ser més forts, més competitius i més inclusius”. A més, ha afegit que per a Foment, “el nostre adversari no és Madrid, sinó altres ciutats d’Europa com Berlín, Paris, Amberes…”
El president de Foment s’ha referit també als problemes de finançament de les comunitats autònomes i ha puntualitzat que Foment i CEIM “estem d’acord en que hem de treballar per obtenir un finançament més eficient”. Sánchez Llibre ha puntualitzat que Catalunya i Madrid són les dues comunitats autònomes que més aporten al PIB espanyol. Per aquest motiu ha reblat: “Catalunya i Madrid haurien de rebre un finançament proporcional a la seva aportació” .
Per la seva banda, el conseller d’Economia de la comunitat de Madrid ha manifestat el seu suport als empresaris catalans: “Madrid està amb els empresaris catalans i amb la seguretat jurídica” i ha afegit que “a Madrid li interessa una Catalunya forta perquè una Catalunya forta contribueix a una Comunitat de Madrid també forta”.
En aquest sentit, el president de CEIM, Miguel Garrido, ha remarcat que “Catalunya és el principal client de Madrid i Madrid de Catalunya” i ha defensat la col·laboració entre les empreses de Catalunya i de Madrid perquè “siguin més competitives, més rendibles i, d’aquesta manera, es generi més benestar per al conjunt dels ciutadans”.
Comments are closed.