Academy for Women Entrepreneurs (AWE) és un programa de Foment del Treball, el Departament d’Estat d’Estats Units i el Consolat Americà en el qual han pogut participar 30 dones emprenedores. L’AWE consta de 4 eixos: formació en línia per part de l’Escola de negocis Thunderbird de la Universitat d’Arizona, Masterclasses presencials, tours inspiradors i l’oportunitat de formar part de la xarxa global AWE amb connexions a tot el món.
Amb l’objectiu de conèixer més en detall els diferents projectes empresarials del programa, des de la revista “F de Foment” us aproparem de primera mà els perfils de les empresàries que han format part de la segona edició de la Academy for Women Entrepreneurs a través d’entrevistes amb les diferents professionals.
Avui parlem amb Casandra Vicente, CEO i Co-fundadora d’Oshun.
Quin projecte vas presentar per poder formar part del programa AWE?
Vaig presentar Oshun, la primera marca digital nativa del sector del Body Art que neix amb la missió de digitalitzar el sector del tatuatge per a que aquesta disciplina artística sigui més coneguda, respectada i accessible.
La idea va sorgir d’una necessitat i experiència pròpies. Vaig viure a Dublín uns anys i tots els serveis que consumia els trobava gràcies a webs o apps que els agrupaven i et permetien filtrar-los, fet que em feia la vida més fàcil.
El dia que vaig voler fer-me nous piercings i tatuatges, tot i que tinc coneixement i no era la primera vegada, vaig mirar on anar. No existia per aquest sector cap d’aquests famosos “buscadors” com hi havia per altres indústries de l’estil de Treatwell, El Tenedor o Kayak. Aquí va ser quan se’m va “il·luminar la bombeta.”
D’aquí va sortir el primer producte que vam treure al mercat: un marketplace online (oshun.space) que permet la unió de l’oferta i la demanda. Bàsicament digitalitzem i filtrem la recerca de professionals del Body Art perquè el client trobi la persona que s’adapti a les seves necessitats en pocs clics. Trobar tatuadors, piercers, especialistes en micropigmentació o eliminació làser de tatuatges mai havia estat tan fàcil.
Dels quatre eixos del programa, quin és el que més t’ha ajudat a tirar endavant el teu projecte?
Crec que els quatre han estat importants, però probablement les masterclasses presencials i l’oportunitat de formar part de la seva xarxa global és amb el que em quedo.
He realitzat altres programes i fins ara no sempre havia sentit que la inversió de temps que havia fet havia valgut tant la pena com amb AWE.
En totes les sessions vaig poder aplicar a posteriori alguna cosa de les que havia après per Oshun. A més, sento que formar part d’aquesta xarxa m’ha obert un món de possibilitats i contactes que d’una altra manera no hi hagués tingut accés.
Com t’ha ajudat Foment a fer créixer la teva idea/projecte?
D’una banda, des de que vaig realitzar el programa m’he sentit més connectada i acollida per l’ecosistema emprenedor de Barcelona, fet que crec que és molt rellevant per a qualsevol persona que emprèn. Gràcies a això, he aconseguit nous contactes i partners, més visibilitat i inclús noves oportunitats de negoci.
D’altra banda, que Foment hagi apostat per un programa específicament per a dones, crec que és molt encertat. Hem pogut tenir un espai on compartir experiències i aprenentatges, rebre consells i teixir una xarxa molt potent de contactes i col·laboracions en un ambient de suport i motivació.
Quins són els reptes de futur més immediats per al teu projecte?
Ara mateix estem a punt de llançar el nostre segon producte per seguir digitalitzant el sector del tatuatge. En aquesta ocasió hem desenvolupat el primer marketplace global de tattoos digitals.
Gràcies a la tecnologia blockchain, qualsevol persona des de qualsevol punta del món podrà adquirir peces de grans tatuadors per ser tatuades. Primer s’adquireix el disseny exclusiu i a posteriori es tatua la masterpiece.
Hem obert una ronda d’inversió de 180K€ per permetre accelerar el creixement amb l’expansió de l’equip, l’augment del el pressupost de màrqueting i la millora de les nostres plataformes.
Comments are closed.