- Reclama posar mitjans per parar la pandèmia i no retardar més la recuperació econòmica.
- Gallego exigeix al Govern de la Generalitat que respecti les regles de despesa ja que “el dèficit públic no és una cosa positiva per a l’economia”.
El candidat de Vox a les eleccions al Parlament de Catalunya del 14F, Antonio Gallego, ha afirmat que “les dades econòmiques revelen que Espanya ha estat el segon país del món en caiguda del PIB, un 11%, i que Catalunya ha caigut alguna cosa més, un 11,4, les xifres de deute públic s’estan disparant i les xifres d’atur i de destrucció d’empreses són absolutament preocupants”.
Davant d’aquesta situació, el candidat de Vox ha explicat que la seva formació proposa una sèrie de mesures urgents començant per la de parar la pandèmia “posant tots els mitjans per no retardar més la recuperació econòmica” i ha puntualitzat que “tots els treballs han de ser considerats essencials i que les limitacions d’activitat empresarial i comercial han de ser les mínimes i absolutament justificada des del punt de vista mèdic. Hem d’obrir la Porta a l’economia perquè sinó molta gent continuarà engrossint les llistes de la desocupació i la ruïna econòmica serà encara major”.
Gallego ha afirmat també que “farem tot el possible perquè arribin les ajudes europees” i ha afegit que “Vox amb responsabilitat va fer bé abstenint-se en el Congrés per no demorar molt més l’arribada d’aquests fons europeus”.
El candidat de Vox ha explicat el seu programa econòmic destacant que “en primer lloc és fonamental acabar amb el procés perquè genera inestabilitat institucional: a les empreses no els ha anat bé. Més de cinc mil empreses s’han anat de Catalunya des de l’any 2017”.
En el marc regulador i administratiu ha defensat menys burocràcia: “una administració una competència”; un urbanisme amable i àgil amb l’empresa; unitat de mercat, reforçar els jutjats del mercantil que ara estan saturats; i que la Generalitat pagui les empreses en temps i d’acord amb la llei de morositat. Gallego ha subratllat el suport de Vox a Foment i a Pimec en el seu rebuig al projecte de llei de Cambres que impulsa el Govern de la Generalitat.
Antonio Gallego ha remarcat la importància d’aconseguir l’equilibri financer de la Generalitat amb mesures, entre altres, com un Pressupost de base 0, l’auditoria dels últims tres anys de “l’entramat” de la Generalitat i que es respectin les regles de despesa ja que “el dèficit públic no és una cosa positiva per a la economia”. També aposta per “retallar la immensa despesa política del Govern”, i reduir significativament la xifra d’alts càrrecs d’aquest.
Sobre fiscalitat, el candidat de Vox ha dit que “Catalunya és un infern fiscal” i ha defensat l’eliminació dels impostos de successions i donacions, i el de patrimoni; reduir notablement l’IRPF i “acabar amb la vergonya de ser la primera comunitat d’Espanya amb més impostos propis”.
El candidat també ha plantejat altres mesures com rebaixar la factura energètica i completar la infraestructura de xarxes elèctriques d’alta tensió, refer el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), potenciar l’FP, incrementar el domini de l’anglès, un pla de reindustrialització per a Catalunya, augmentar la grandària mitjana de les empreses catalanes, modernitzar els polígons industrials, reforma l’Institut Català de Finances (ICF), apostar per la digitalització, la internacionalització i les infraestructures, i, finalment, acabar amb la normativa que asfixia el sector de l’habitatge i defensar la propietat privada, combatint les màfies de l’okupació.
Dia de l’Empresari/a
La vicepresidenta de Foment, Virgina Guinda ha demanat al candidat que la seva formació secundi perquè el nou Govern aprovi un Decret que estableixi el 29 de novembre com a Dia de l’empresari i l’empresària a Catalunya, de la mateixa manera que es va aprovar per Decret el Dia de la Justícia a Catalunya. Antonio Gallego s’ha compromès a donar suport a aquesta iniciativa.
La data del 29 de novembre es considera emblemàtica, com a símbol del que va suposar la introducció del vapor i l’inici de la industrialització moderna a Catalunya. El 29 de novembre de 1833 la “Fàbrica Bonaplata” publicava un anunci en la premsa convidant a visitar les seves instal·lacions en el barri del Raval de Barcelona i oferia els seus serveis als industrials de Catalunya.
Cicle Electoral Foment: “La meva proposta econòmica és…”
Des de Foment del Treball s’organitza el Cicle Electoral “La meva proposta econòmica és…”, per donar l’oportunitat als candidats dels diferents partits polítics d’explicar en 30 minuts als empresaris catalans, la principal proposta del seu programa econòmic per a les eleccions autonòmiques del 14 de febrer.
Comments are closed.