- La patronal recorda, al Desdejuni del Fòrum Empresarial del Llobregat, que la ciutat ha d’apostar per sectors de futur per a la indústria i la tecnologia, i també per a altres activitats empresarials que generin valor afegit i requereixin talent, i posa de relleu la necessitat de la concertació i la col·laboració publicoprivada
- M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d’AEBALL, posa en valor el paper de les empreses com a principal actiu del territori, i reclama seguir treballant plegats per uns polígons d’activitat econòmica sostenibles, eficients energèticament, nets, segurs, connectats i amb una mobilitat adequada per les necessitats de les empreses i persones treballadores
El Fòrum Empresarial del Llobregat ha celebrat un Desdejuni amb David Quirós, alcalde de L’Hospitalet de Llobregat, qui ha parlat del desenvolupament empresarial de la ciutat i el futur estratègic de l’activitat econòmica del territori. L’esdeveniment ha estat presidit per Santiago Ballesté, president d’AEBALL, qui ha agraït al nou alcalde la seva disposició a seguir estrenyent llaços amb el teixit empresarial de la ciutat i el territori.
David Quirós ha destacat que un dels reptes de L’Hospitalet és potenciar la ciutat amb els agents del territori generant noves oportunitats. Això es produeix, en gran manera, gràcies a sectors productius instal·lats en la zona que aporten valor afegit i generen activitat econòmica en el territori.
L’alcalde de L’Hospitalet també ha destacat la ubicació estratègica de la ciutat gràcies a la seva proximitat de l’aeroport, la Fira de BCN, el biocluster i el nou Hospital Clínic. ‘Aquest espai estratègic representa oportunitats de negoci i genera un ecosistema d’innovació’, ha afirmat. Quirós també ha destacat, especialment, el potencial dels congressos de referència donada l’activitat econòmica que genera.
Des d’AEBALL, s’ha traslladat a David Quirós que és fonamental treballar plegats en una estratègia de desenvolupament econòmic per a la ciutat de L’Hospitalet. Ballesté ha manifestat que és important tenir clar quin tipus d’empreses i activitats es vol atreure i impulsar, així com els llocs de treball que es volen fomentar, destacant que la indústria és cabdal pel desenvolupament social i econòmic del territori. “Pensem que la ciutat ha d’apostar per sectors de futur, per la indústria i la tecnologia, i també per altres activitats empresarials que generin valor afegit i requereixin talent”, ha afirmat el president d’AEBALL.
Segons Ballesté “L’Hospitalet s’està posicionant com a una ciutat idònia per empreses d’activitats relacionades amb la salut, pel turisme de negocis i esportiu, per empreses culturals, per projectes tecnològics, i per molts altres mercats, i hem d’atendre les empreses actuals i les que volem que vinguin proporcionant-les les màximes facilitats pel que fa als tràmits administratius, però també disposant d’uns polígons d’activitat econòmica en perfectes condicions que facilitin la mobilitat que necessiten les empreses, que ofereixin seguretat, bones condicions pel que fa a l’espai públic, neteja, asfaltat, etc., bona connectivitat, i eficiència energètica, etc. En alguns d’aquests aspectes em complau saber que estem treballant plegats, i us animo a fer-ho en tots, i a prioritzar les inversions i planificacions necessàries per tal de poder oferir els millors espais per la competitivitat de les nostres empreses, polígons sostenibles energèticament, eficients, segurs, connectats, sense uralita, amb economia circular i mobilitat adequada a les necessitats de les empreses”.
Per això, el president d’AEBALL ha posat en valor el projecte del Bioclúster, una iniciativa que té el potencial de situar L’Hospitalet al mapa de la innovació i la investigació sanitària a nivell internacional, que compta amb partners de gran rellevància com ara l’ICO, Bellvitge, Idibell, Sant Joan de Déu o la Universitat de Barcelona, i que s’estima que crearà prop de 50.000 llocs de treball. El projecte s’emmarca dins l’àmbit del Pla Director Urbanístic Biopol Granvia, que preveu edificar més de mig milió de metres quadrats. El president d’AEBALL ha afirmat que “cal involucrar urgentment a les nostres empreses en aquest projecte, per aconseguir crear entre tots un veritable ecosistema territorial que potenciï els projectes innovadors relacionats amb la salut”.
Des d’AEBALL s’ha aprofitat la trobada per reiterar al màxim representant de l’ajuntament “el nostre ferm suport al projecte de cobriment de les vies i de l’intercanviador de la Torrassa, que és crucial per a la cohesió urbana i la connectivitat de la ciutat, a més d’imprescindible per l’eficiència del servei de rodalies”.
M. Rosa Fiol, vicepresidenta i directora general d’AEBALL, ha reivindicat el paper de les empreses com a principal actiu del territori. A més, ha recalcat que si bé -fent al·lusió a les paraules de l’alcalde- el biocluster de salut i innovació millorarà la qualitat de vida de les persones, les empreses també milloren la qualitat de vida dels ciutadans proporcionant ocupació, alhora que ofereixen a la societat productes, serveis, projectes, etc.
El Fòrum Empresarial del Llobregat continua amb la seva programació de Desdejunis amb destacades personalitats del món de l’economia, l’empresa i la política: Jaume Collboni, alcalde de Barcelona i president de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (11 d’octubre); Fernando Casado, President de l’Associació de Mútues d’Accidents de Treball (AMAT); Pere Macias, Comissionat de la Generalitat de Catalunya per coordinar el Traspàs Integral de Rodalies (6 novembre); i Raúl Alvarín, Director del Consorci per a la Reforma de la Granvia a L’Hospitalet de Llobregat (27 novembre).
Comments are closed.