El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha defensat avui en la XXXV Reunió del Cercle d’Economia a Sitges, que Barcelona ha de reforçar la seva posició com a nucli de poder econòmic amb polítiques que ajudin les pimes a guanyar grandària, atreure inversions i facilitar el retorn de les empreses. Durant la seva intervenció en una taula rodona amb Javier Faus, vocal de la Junta Directiva del Cercle d’Economia, ha considerat que el Govern de la Generalitat “ faci una declaració formal i inequívoca descartant accions que contravinguin l’ordenament jurídic i no estiguin acordades amb l’Estat” com un gest essencial per promoure el retorns de les empreses que van abandonar Catalunya davant la inseguretat jurídica que es va generar en el 2017.
Sánchez Llibre en la seva conversa amb Javier Faus ha revelat que lògicament s’ha parlat amb les empreses més importants que han marxat i també amb el Govern de Catalunya “en el sentit que no només és necessari que ho plantegi Foment, sinó que és molt important que la Generalitat s’empri a fons en aquesta qüestió, reclamant el retorn de les grans empreses”. La declaració formal i inequívoca es considera essencial per recuperar l’estabilitat i previsibilitat.
Durant la seva intervenció en la taula rodona sota el títol “Barcelona i empresa: dinamisme i dimensió”, el president de la patronal catalana ha insistit en el seu compromís per treballar i ser proactiu per crear ponts de diàleg i de negociació que ajudin a resoldre l’actual bloqueig polític entre el Govern de Catalunya i el Govern d’Espanya. “És una situació –ha afegit- que en cas de cronificar-se, serà molt perjudicial per l’estabilitat necessària que garanteixi el progrés social i econòmic”. D’altra banda s’ha referit a l’altre gran debat pendent a Espanya i amb impacte important a Barcelona i Catalunya: la fiscalitat.” El sistema fiscal ha de tenir dos grans objectius: la redistribució de la riquesa i afavorir l’activitat productiva. Tots dos objectius han de ser compatibles, de no ser així, no aconseguirem ni una societat justa, ni una economia productiva, moderna i generadora de treball i riquesa”, ha conclòs Sánchez Llibre.
I així s’ha referit al compromís dels empresaris amb el progrés social i econòmic, erradicar la pobresa i disminuir les desigualtats. “Els països amb fortes desigualtats no són països cohesionats, amb greus problemes d’inseguretat, i on la desconfiança regna”.
Comments are closed.