- La Unió Europea va incrementar en el mes de novembre l’objectiu d’interconnexió d’electricitat i gas fins al 15%.
- Per complir amb aquest objectiu, a Espanya es projecten sis noves infraestructures d’interconnexió amb França i Portugal, quatre són elèctriques i dues de gas.
La presidenta del Forum d’Energia de Foment del Treball, Virginia Guinda, va defensar davant la junta directiva de l’IFIEC -patronal que defensa els interessos de la indústria gran consumidora d’energia- la importància de complir l’objectiu marcat des de la Comissió Europea sobre la interconnexió d’electricitat i gas que arriba fins al 15% el 2030. Es tracta d’afavorir la competitivitat de la indústria que consumeix intensivament energia en els seus processos productius, que és també un dels reptes principals del Decàleg de l’energia de Foment del Treball.
El passat mes de novembre la Comissió Europea va incrementar aquest objectiu per aconseguir la seva completa implementació l’any 2030, fins a arribar a un intercanvi d’electricitat amb França del 15%. Espanya va molt endarrerida en el compliment de l’objectiu, ja que la interconnexió actual permet intercanviar un 5% d’electricitat.
La Comissió Europea inclou en la seva llista de projectes prioritaris per completar la Unió de l’Energia, sis infraestructures d’interconnexió per a Espanya de les quals quatre són elèctriques i dues de gas.
Pel que fa a les connexions gasístiques, la nova llista inclou el gasoducte Midcat, que ha d’unir Espanya i França a través de Catalunya, la primera fase d’aquest projecte – coneguda com STEP – i la tercera interconnexió entre Espanya i Portugal.
La Junta Directiva de la patronal europea Ifiec, que representa els interessos dels sectors industrials per als quals l’energia és un component primordial dels costos de producció, es va reunir a la seu de Foment del Treball a Barcelona.
Comments are closed.