Què fem amb els residus? I amb els plàstics?
L’entrada en vigor del Decret 152/2017, sobre la classificació, codificació i les vies de gestió dels residus a Catalunya, i la recent publicació de la seva Guia de desenvolupament, per part de l’Agència de Residus de Catalunya, ens presenta un nou escenari normatiu per a la gestió empresarial dels residus.
Per la seva part, la Comissió Europea ha publicat la Comunicació (2018)28 final sobre l’Estratègia Europea del Plàstic en l’Economia Circular, amb la que pretén assentar les bases per una nova economia del plàstic, que afectarà a tota la cadena de valor d’aquest material.
Per últim, en el mes de gener va entrar en vigor la prohibició de la Xina, comunicada a l’Organització Mundial del Comerç el passat estiu, d’importar residus d’altres països.
L’objectiu de la sessió és analitzar les implicacions pràctiques per a les empreses d’aquestes novetats. Per una banda, l’actualització normativa catalana en matèria de gestió de residus, tant des de la perspectiva del productor com del gestor, així com les seves repercussions pràctiques en la gestió diària. Per altra, analitzar els efectes sobre els sectors industrials de la prohibició xinesa d’importar residus originats a l’estranger, i pel que fa a l’Estratègia Europea de Plàstics, tindrem l’ocasió d’analitzar el seu contingut i implicacions empresarials directament amb el Director General de Medi Ambient de Comissió Europea, el Sr. Daniel Calleja.
Comments are closed.