- La sessió ha comptat amb la participació d’Andrés Martín Asuero, director de l’Instituto Esmindfulness i Olivier Enon, director financer de Jotun.
- El Fòrum RRHH compta amb el patrocini de Randstad (Randstad_es) i Grup UP (@ChequeGourmet)
- L’evolució de les sessions i els temes de debat del Fòrum RRHH poden seguir-se a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh
Reduir l’estrès i les nostres alteracions emocionals i aconseguir estar atent en el moment present amb plena consciència, és l’objectiu de la tècnica Mindfulness que ahir va centrar el debat en la primera sessió de l’any del Fòrum RRHH de Foment del Treball i que va comptar amb la participació d’Andrés Martín Asuero, director de l’Institut Esmindfulness i Olivier Enon, director financer de Jotun. La jornada va estar moderada per Antònia Cerrudo, vicepresidenta del Fòrum RRHH i Directora de Desenvolupament de Persones de Fira de Barcelona.
¿Fins a quin punt sóc capaç d’estar atent en una conversa? Amb aquesta qüestió Martín Asuero va introduir el concepte de Mindfulness, una tècnica que ajuda a millorar el benestar personal i a reduir l’estrès. “Amb la pràctica de mindfulness millorem la nostra empatia i la nostra confiança, reduïm la nostra agressivitat, tenim més claredat mental i, per tant, en l’àmbit professional, això es tradueix en menys errors”, va explicar Martín Asuero.
Per aconseguir un estat òptim de plena atenció, Martín Asuero va assenyalar que hem de treballar la nostra intenció, la nostra presència i la nostra amabilitat: “estar en el moment present, a propòsit i sense judicis”. Per a això, cal prendre consciència del que s’anomena el triangle de l’atenció, format pels nostres pensaments, sensacions i emocions.
Per comprovar com pot ajudar el mindfulness a reduir l’estrès a la feina, Olivier Enon de Juton explicar la seva experiència aplicant aquesta tècnica en la seva organització. “En Jotun introduïm sessions de formació de mindfulness tant per al comitè de direcció com per al personal d’oficina. La pràctica regular d’aquesta tècnica ha millorat la nostra percepció de l’entorn laboral i ha contribuït positivament al compromís dels empleats “, va explicar.
Fòrum de prestigi entre els professionals del sector
Fòrum de prestigi entre els professionals del sector El Fòrum RRHH de Foment del Treball és una plataforma i punt de trobada i debat entre directius i professionals de recursos humans. Creat el 2001 per un grup de prestigiosos directors de recursos humans, permet un entorn per a l’intercanvi d’idees i experiències al voltant de la gestió d’equips humans en organitzacions. A dia d’avui, és ja una de les principals plataformes de debat del país sobre qüestions relacionades amb la gestió dels recursos humans, alhora que és un aparador de les millors pràctiques en aspectes de la gestió dels equips humans. Les activitats del Fòrum RRHH són possibles gràcies al suport de Randstad i Grup UP, que són els patrocinadors oficials.
L’alimentació d’una xarxa social de contactes professionals és un dels eixos clau de l’activitat del Fòrum. Així, per exemple, l’evolució de les seves sessions i els temes de debat es segueixen a través del compte @Foro_RRHH i del hashtag #fororrhh.
Comments are closed.