- La inversió d’empreses espanyoles al país representa el 19% de la inversió estrangera, per davant del Regne Unit i els EUA
- A partir de l’any 2009, en plena crisi econòmica, les empreses espanyoles trien aquest país com a principal destí de les seves inversions a Llatinoamèrica
- La seguretat jurídica, l’estabilitat política i els ajustats costos laborals fa que l’economia peruana es reconegui com una de les més fortes i sanejades de la regió
- En els últims deu anys l’exportació de productes agrícoles ha crescut a una taxa mitjana anual del 25%, el que genera un efecte dinamitzador en la resta de l’economia del país
La Cámara de Comercio de Perú en España i el Consolat General a Barcelona han mostrat als empresaris de Foment del Treball la bona salut de l’economia d’aquest país que s’ha convertit en el més atractiu i amb més oportunitats de negoci a Llatinoamèrica. Espanya ja és el primer país inversor a Perú amb pràcticament 400 empreses instal·lades al seu territori, que han acumulat una inversió de 4.400 milions de dòlars.
Les inversions de les empreses espanyoles es concentren fonamentalment en els sectors d’activitats immobiliàries, la construcció, comerç, serveis financers i distribució d’aigua, gas i electricitat. Aquesta activitat empresarial ha generat al Perú un total 450.000 llocs de treball, directes i indirectes, i representa el 19% de la inversió estrangera. La inversió espanyola situa per davant fins i tot de Regne Unit i els EUA. És a partir de l’any 2009, en plena crisi econòmica, quan es dispara la inversió espanyola al Perú.
L’estabilitat política, la seguretat jurídica, els ajustats costos laborals, així com el reduït cost de l’energia i l’abundància de recursos naturals -fonamentalment l’aigua- afavoreixen el creixement de la demanda interna en els principals béns de consum.
El creixement més espectacular a Perú es registra en els indicadors d’exportació de productes agroalimentaris amb un creixement en els últims deu anys de 655% a una taxa mitjana anual de 25%. Aquest èxit exportador genera un efecte dinamitzador en la resta de l’economia.
Perú ofereix una àmplia gamma d’oportunitats per a les inversions en agroindústria, boscos, turisme, sector immobiliari, energia, pesca, tèxtil, mineria, serveis tecnològics i petroquímica. Perú és l’única font de gas natural sostenible al Pacífic sud-americà i compta amb pous petroliers que encara no han estat explorats.
La Cònsol General del Perú a Barcelona, Franca Deza Ferreccio, i la Gerent de Comerció del Perú a Espanya, Aurelia Ramírez, van presentar els avantatges geoestratègiques del Perú com a destí de les inversions. També va participar la responsable del Global Financial Institucions en Latinoamércia del Banc de Sabadell, que va exposar els aspectes principals del sistema bancari peruà. Es van revisar també els aspectes legals i fiscals amb tres experts en la matèria del despatx Cuatrecases, Gonçalves Pereira. El conseller Comercial de l’Oficina Comercial de l’Ambaixada del Perú a Espanya, Bernardo Muñoz, va fer l’exposició general sobre les oportunitats d’inversió aquest país.
Detectar i aprofitar oportunitats de negoci i inversió a tot el món
Les jornades que organitza el Departament Internacional de Foment del Treball proporcionen una visió integral, clara i pràctica de temes que són importants per a l’empresa que està en procés d’internacionalització o que està internacionalitzada i necessita estratègies per continuar amb el seu creixement.
La principal motivació d’aquestes jornades és apropar les empreses catalanes les oportunitats que existeixen a l’exterior per comercialitzar els seus productes o serveis. Les jornades d’Internacional durant el 2014 van comptar amb l’assistència d’uns 1.000 professionals el 83% dels quals treballa directament en l’àmbit de la internacionalització d’empreses.
Comments are closed.