El Gobierno de España treballa en un nou Reial Decret que “agiliti i simplifiqui” l’Informe Motivat, segons ha defensat en una sessió organitzada per Foment José Mª Peláez Bravo, conseller tècnic de la Subdirecció General de Foment de la Innovació Empresarial del Ministeri d’Economia i Competitivitat. El representant ministerial ha assegurat que l’anomenat Informe Motivat Exprés tindria un cost molt reduït per a les empreses innovadores.
L’Informe Motivat és el requisit oblgatorio per obtenir les deduccions fiscals per R+D+i, que s’apliquen directament sobre la quota íntegra de l’Impost de Societats. Amb l’objectiu que les empreses superessin la incertesa i inseguretat a l’hora d’aplicar les deduccions per R+D+i, van aparèixer els informes Motivats vinculants per a l’Administració Tributària, que consisteixen en la qualificació de les activitats d’R+D+i i les seves despeses associades per part del Ministeri d’Economia i Competitivitat.
Foment del Treball i KPMG Abogados han ofert una jornada, dins el seu cicle Innovació Competitiva, centrada en el present i el futur de l’Informe Motivat, sobretot des del punt de vista dels plans del Ministeri d’Economia i Competitivitat. Ha participat en aquesta jornada, a més, Carles Miranda, gerent de l’Àrea d’Innovació Empresarial d’ACCIÓ. El cicle de jornades compta amb el suport també de Microsoft i Sage.
Peláez Bravo, en la seva intervenció, ha explicat també que el Gobierno planteja la posada en marxa d’una sèrie de mesures (nous processos de revisió, nova plataforma) per racionalitzar el pla d’emissió de l’Informe Motivat Vinculant i reduir-als 12 mesos previstos quan es va llançar fa 10 anys. Així, el lliurament de tota la informació de projectes per a l’exercici fiscal s’haurà de completar abans d’abril 2016, i la de l’exercici fiscal 215 abans de desembre 2016.
Alhora, des KPMG Abogados han informat que el Ministeri d’Economia i Competitivitat, juntament amb Hisenda, està treballant en l’harmonització dels criteris de qualificació de projectes per augmentar la seguretat jurídica per al contribuent.
Per la seva banda, Carles Miranda, d’ACCIÓ, ha anunciat l’acord assolit amb el Ministeri d’Economia i Competitivitat en virtut del qual les empreses sol·licitants d’un ajut “Nucli local” podran obtenir un informe Motivat de tipus B (informe ex-ante) de qualificació cientificotècnica sense cost addicional.
Innovació Competitiva de Foment del Treball
Foment del Treball, amb el cicle Innovació Competitiva, ofereix un calendari d’accions presencials dirigit al personal directiu i comandaments intermedis de les empreses, per facilitar instruments per a la millora de la competitivitat i adaptació al canvi, el nivell de formació dels professionals de les empreses en l’àmbit de la innovació i les noves tecnologies i afavorir el networking entre les empreses per propiciar un entorn de confiança de cara a possibles col·laboracions. En definitiva, Innovació Competitiva pretén aconseguir un entorn que ajudi a les empreses a millorar el seu nivell de competitivitat especialment en l’àmbit de la R+D, innovació i noves tecnologies, fent ús de les xarxes socials.
Comments are closed.