El president de la CEOE, Joan Rosell ha presidit aquest dilluns a la seu de Foment del Treball de Barcelona, l’acte de presentació del llibre del Fòrum Empresarial, “L´Hospitalet i el Baix Llobregat: Una Història Empresarial”, obra de l’historiador Francesc Cabana i Vancells. El llibre posa de manifest la cultura industrial, des de principis del segle XX, a una de les zones empresarials més importants de Catalunya.
Joan Rosell coneix bé aquest territori. En les darreres dècades la seva família ha gestionat diverses empreses a la zona i, fins i tot, Rosell va estar present a la signatura, l’any 1984, de la fundació de l’Associació Empresarial de l’Hospitalet i el Baix Llobregat, tal i com va recordar ahir Manuel Rosillo.
En el seu parlament, Rosell va assegurar que el llibre “és un homenatge a totes les empreses, també a les que han caigut”. Totes elles han fet possible “un creixement espectacular del territori en els últims 40 anys”.
El president de la CEOE va fer referència també a la situació de l’economia espanyola. En aquest sentit, Rosell va afirmar que la “situació econòmica és encara complexa, però hi ha indicadors molt positius com que l’exportació representa ja el 35% del PIB, –xifres que superen França e Itàlia i s’apropen a Alemanya– o el fet que aquest any 2014 es crearan 50.000 noves empreses a Espanya”.
Finalment, sobre les previsions a futur, Rosell va comentar que “s’han de continuar fent reformes, també reformes polítiques” va recalcar, i cal “seguir mirant a Europa”.
El president de la CEOE va estar acompanyat pel president de Foment del Treball, Joaquim Gay de Montellà, que va voler destacar que el territori de L’Hospitalet i el Baix Llobregat és “el centre neuràlgic de l’automoció a Espanya”, i el “centre logístic del sud d’Europa”.
L’autor del llibre, Francesc Cabana, una vegada més va voler ressaltar la riquesa empresarial del Baix Llobregat i L’Hospitalet, una zona amb més de 200 anys de cultura industrial, i gran diversificació, també amb activitat agrícola o turística, amb situació geogràfica privilegiada, i infraestructures com el port, l’aeroport o la fira, que han potenciat enormement la inversió estrangera durant les darreres dècades.
Manuel Rosillo, president de l’AEBALL i del Fòrum Empresarial del Llobregat, va voler agrair a totes les empreses que han fet possible el llibre i va recordar les paraules de l’autor: “la història és un actiu de tots per a tots”.
L’acte de presentació forma part de la celebració del 6è aniversari del Fòrum Llobregat, un espai de diàleg entre empresaris que ja ha acollit a més de 3.000 participants.
Sobre el Fòrum Empresarial del Llobregat
El Fòrum Empresarial del Llobregat, promogut per l’Associació Empresarial de L’Hospitalet i Baix Llobregat (AEBALL – www.aeball.net), amb la implicació d’institucions, entitats i empreses emblemàtiques, dóna resposta a la vocació de lideratge i innovació dels empresaris i alts directius vinculats al territori. És el marc estable de trobada, de coneixement, de relació i d’opinió, en favor de la dinàmica econòmica, social i cultural de la zona del Llobregat i de Catalunya. A L’Hospitalet i el Baix Llobregat, on habiten més d’ 1.050.000 persones, hi ha més de 26.000 empreses.
Comments are closed.