- Foment del Treball encapçala un manifest que alerta dels costos escandalosos i lesius de la proposta de reducció de jornada per llei del Ministeri de Treball
- Josep Sánchez Llibre: “Es posa en risc el futur de milers de pimes i desenes de milers de llocs de treball per la pèrdua de productivitat que comporta aquesta llei”
Foment del Treball i 18 entitats representants de sectors empresarials catalans han fet públic aquest divendres un manifest en el qual han defensat el diàleg social com a vehicle per a la negociació dels agents socials com a resposta a la proposta de reducció de jornada laboral que promou el Ministeri de Treball. Els signants del manifest, que són una mostra dels sectors més afectats per la proposta del Ministeri de Treball, titllen d’ingerència unilateral la proposta de reducció de la jornada laboral que s’ha fet sense diàleg social i han afegit que provocaria costos laborals significatius especialment en petites i mitjanes empreses. El text signat i presentat remarca la importància de respectar els mecanismes democràtics del Diàleg Social, per seguir protegint els interessos de les empreses i de l’economia productiva i, per tant, de la democràcia.
El president de Foment, Josep Sánchez Llibre, ha llançat aquest missatge: “Senyora vicepresidenta del Govern Yolanda Díaz, amb el màxim afecte, però també amb la màxima contundència: Foment no està en contra de la reducció de la jornada laboral per principi, sinó de la reducció generalitzada”. El líder patronal ha apuntat que si aquesta proposta veu la llum hi hauria un increment dels costos unitaris salarials del 7% i que, en definitiva, suposaria un cost global per les empreses de 12.000 milions d’euros. El president Sánchez Llibre ha indicat que si s’afegeix el cost de l’absentisme laboral de 37.000 milions d’euros per any, el cost resultant seria “escandalós” perquè se situaria al voltant dels 49.000 milions d’euros, equivalent al 4,1% del PIB espanyol.
Sánchez Llibre ha alertat que la proposta del Ministeri de Treball “posa en risc el futur de milers de pimes dels sectors més afectats i desenes de milers de llocs de treball per la pèrdua de productivitat que comporta aquesta llei”. Amb tot, el líder patronal català ha donat part de la seva recepta: “posar en valor un dels grans èxits de la democràcia espanyola: el diàleg social i la negociació col·lectiva”.
A banda, cal tenir en compte que, fins al 31 octubre del 2024, s’han signat un total de 101 convenis col·lectius a Catalunya —un 29% del total— en què s’han pactat menys de 37 hores setmanals.
Descarrega el manifest: ’Sí a l’economia productiva, sí al diàleg social i sí a la democràcia’.
Entitats signants del manifest
- ACRA
- AECOCC
- Barcelona Oberta
- CEDAC
- Confecat
- Consell de Gremis de Catalunya
- FECIC
- Fecavem
- Fedequim
- Federació Catalana de Càmpings
- Gremi d’Arts Gràfiques de Catalunya
- Gremi de Restauració
- Institut Agrícola Sant Isidre
- TexFor
- Transcalit – Federació Catalana de Transports de Barcelona
- UFEC
- UPM
- Unió Catalana d’Hospitals
Comments are closed.