- Sánchez Llibre evidencia el “sobreexcés de regulació” que pateixen les petites i mitjanes empreses tant espanyoles com europees
- Pel president de Foment en aquesta cita electoral “els empresaris s’ho juguen tot” per mantenir “la productivitat i la competitivitat”
- Duch proposa la millora de la defensa europea perquè el continent recuperi una autonomia estratègica
L’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona i Foment del Treball han celebrat avui a la seu de la patronal un col·loqui amb Jaume Duch, director general de Comunicació i portaveu del Parlament Europeu, per abordar la recta final del present mandat i la preparació per a la campanya i les eleccions europees del 9 de juny. El president de Foment del Treball, Josep Sánchez Llibre, ha donat la benvinguda ressaltant la rellevància dels propers comicis europeus, en els quals “els empresaris s’ho juguen tot” per mantenir “la productivitat i la competitivitat”.
Duch coincidia també en el seu anàlisi, que les eleccions europees del mes de juny són “les més transcendentals” que ha afrontat el projecte comunitari fins ara, no només per la guerra d’Ucraïna, sinó pels nombrosos reptes que té la Unió Europea pels propers anys.
El portaveu de l’Eurocambra ha citat qüestions com la millora de la seguretat i la defensa europea, la transformació energètica i la reindustrialització, així com garantir el subministrament energètic i de productes bàsics; que marcarien el rumb cap a una major autonomia estratègica, essencial pel futur de la UE.
Respecte la present legislatura que s’està a punt de tancar, Duch ha valorat positivament el paper que la UE ha exercit davant crisis de gran magnitud com la de la Covid-19 i la guerra d’Ucraïna: “Hi ha hagut molta més informació sobre el que es feia a Europa, perquè eren temes de primera pàgina de diari. Això ha donat major visibilitat i credibilitat, també més pressió, i més expectatives, i per això es plantegen les eleccions de manera diferent”.
Sánchez Llibre i Duch han remarcat la influència directa que tindran els resultats de les eleccions dels EUA en la política de la UE. “Ja comencem a preveure un escenari negatiu per a tot el continent europeu. Estem en una fase que durant molts anys no ens hauríem imaginat”, ha alertat el portaveu europeu.
Competitivitat de l’economia europea
El president de Foment ha fet especial èmfasi en el “sobreexcés de regulació” que pateixen les petites i mitjanes empreses tant espanyoles com europees, que afecta en el seu posicionament a nivell global, enfront d’altres competidors especialment nord-americans i asiàtics, que compten amb un entorn més favorable en aquest aspecte.
Segons el líder patronal cal avançar cap a una economia menys burocratitzada, que faciliti l’accés al finançament de les petits i mitjanes empreses, i que possibiliti la seva internacionalització i creixement.
En aquest aspecte, Sánchez Llibre ha compartit la implicació de Foment del Treball amb l’informe sobre com millorar la competitivitat de l’economia europea que està elaborant l’expresident del Banc Central Europeu i ex primer ministre d’Itàlia, Mario Draghi, per la UE. La responsable de l’Oficina de la patronal catalana a Brussel·les, Ana Ollé, present a la jornada, lidera aquesta iniciativa en curs. A més, s’ha referenciat l’informe sobre el futur del mercat comú encarregat a l’ex primer ministre italià, Enrico Letta, en què Foment també està contribuint.
Comments are closed.