- El president de la Comissió de Formació de la patronal, Manuel Rosillo, ha destacat l’important paper que juguen les pràctiques acadèmiques en l’educació i formació dels futurs professionals
- El director de Laboral de Foment, Javier Ibars, ha alertat de la importància de no dificultar la formació ni la participació empresarial en processos clau com l’FP i la universitat
Foment del Treball ha celebrat una multitudinària jornada sobre “Cotització a la Seguretat Social dels períodes de pràctiques acadèmiques externes dels alumnes d’FP”, en resposta al nou marc regulador establert pel Reial Decret 2/2023. Aquesta normativa introdueix canvis significatius en la inclusió dels alumnes de formació professional i universitaris en el sistema de la SS durant els períodes de pràctiques en empreses.
La trobada ha reunit experts de la Direcció Provincial de la Tresoreria de la SS de Barcelona, la Direcció General de Formació Professional de Catalunya, el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), i el Consorci de Formació Contínua de Catalunya, amb l’objectiu de contribuir significativament a la millora de la comprensió i aplicació de la normativa, així com incentivar la col·laboració entre el sector empresarial i el sistema educatiu.
El Reial Decret 2/2023, modifica la disposició addicional quinquagèsima segona del text refós de la Llei General de la Seguretat Social, i determina la inclusió en el sistema de la Seguretat Social dels alumnes universitaris i de formació professional durant el període de realització de pràctiques formatives i acadèmiques en empreses. , En aquest sentit, el director de Relacions Laborals i Afers Socials de Foment, Javier Ibars, ha alertat de la importància de no dificultar la formació ni la participació empresarial en processos clau com l’FP i la formació universitària, tenint en compte la complexitat d’implementar aquesta mesura, “que representa un repte tant per a les institucions educatives com per a les empreses, que es troben amb una càrrega administrativa addicional”.
Per la seva part, el president de la Comissió de Formació i FP de la patronal, Manuel Rosillo, ha destacat l’important paper que juguen les pràctiques acadèmiques en l’educació i formació dels futurs professionals i ha reafirmat la implicació de Foment “per seguir donant suport a les empreses i centres formatius en aquesta etapa de canvi”.
En concret la jornada ha estat iniciada per Rosario Delgado, directora Provincial TGSS de Barcelona i Mercè Chacón, directora General de Formació Professional de Catalunya. Per part de la Tresoreria General de la Seguretat Social, també van participar Mª Ángel Vicén, subdirectora Provincial de Gestió Descentralitzada de la Tresoreria General de la Seguretat Social; Ángel Martínez, cap de Servei de Gestió Descentralitzada de la Tresoreria General de la Seguretat Social. Del la direcció general de Formació Professional van intervenir Míriam Milán, subdirectora general d’Ordenació de la Formació Professional Inicial i d’Ensenyaments de Règim Especial, Miriam Castillo, cap del Servei de Programes i Projectes de Foment dels Ensenyaments Professionals; Jorge Peris, responsable de la Unitat d’FCT Dual;; Marta Nel·lo, cap del Servei d’Ordenació de la Formació Professional Inicial i Sara Corral, Unitat d’FCT Dual. Per últim també, van intervenir Miquel Carrión, subdirector d’Ocupació Juvenil i Qualificació Professional del Servei d’Ocupació de Catalunya i Àlex Lobaco, subdirector de Programes de Formació del Consorci de Formació Contínua de Catalunya.
Comments are closed.