Els nous canvis socials i legals en relació amb la perspectiva de gènere han anat introduint a la societat i a les empreses una sèrie d’aspectes de millora en la seva gestió.
Les empreses estan començant a adaptar-se a aquesta qüestió de manera pràctica, mitjançant diverses accions i procediments pràctics. S’han trobat dificultats en l’adaptació a la pràctica de les diferents qüestions de gènere, i s’han anat resolent mitjançant aquests avenços, de maneres diferents, depenent de les circumstàncies de cada empresa.
Per tot això, es tracta de traslladar les pràctiques d’aquestes empreses pioneres perquè totes les altres puguin beneficiar-se del camí recorregut i de les millores introduïdes. Per això, considerem que el més il·lustratiu és que ens expliquin els seus propis casos.
La psicosociologia ha estat una de les matèries pioneres en l‟abordatge de la perspectiva de gènere, juntament amb l‟ergonomia on fins i tot algunes metodologies distingeixen entre diferents sistemes de càlcul.
Els riscos psicosocials, a més, inclouen factors de risc com compensació o altres organitzacionals, que poguessin estar marcats per una perspectiva de gènere, per això es tracta d’identificar com es poden abordar els treballs pràctics, per poder obtenir-ne informació.
Vídeo de la jornada
Documentació de la jornada
Programa
Programa de la jornada. Ergonomia i psicosociologia amb igualtat de gènere.
Ponència
Ergonomia i psicosociologia amb igualtat de gènere.
Sr. Diego Gràcia
Ponència
Abordatge de la perspectiva de gènere a Vidrala.
Sra. Naiara Picaza i Sr. Borja Marcos
Ponència
Prevenció i igualtat de gènere a Mantequerías Arias.
Sr. José Enrique Cueli
Documentació relacionada
Integració de la perspectiva de gènere a la gestió de la salut laboral.
Foment del Treball ha editat una guia per facilitar la creació d’espais de treball més igualitaris. Aquesta publicació pretén donar resposta al que suposa integrar la perspectiva de gènere en la gestió de la salut i aportar un enfocament pràctic al coneixement existent sobre la manca dintegració de les necessitats de les dones a la pràctica preventiva, centrant-se en la identificació necessitats i dissenyar una estratègia de canvi.
Comments are closed.