Després de dos anys dramàtics, tant en la vessant humana com econòmica, les darreres setmanes Barcelona està vivint una incipient i positiva reactivació del seu teixit empresarial, social, laboral i cultural, que està permetent, de forma lenta i gradual, recuperar un pols i un ritme normalitzat a la ciutat.
Aquesta és una situació del tot anhelada pel conjunt de la societat barcelonina, que ha viscut i patit la paralització quasi complerta de tota activitat a la ciutat, la desaparició i tancament constants de locals comercials, culturals, hotelers i de restauració així com, la clara afectació sobre milers de llocs de treball.
Aquesta situació de reactivació a la ciutat esdevé coincidint amb la recuperació de la mobilitat de les persones i de l’activitat turística a la ciutat.
Davant d’aquest paral·lelisme, les entitats signats d’aquest Manifest observem amb preocupació com des de l’àmbit polític municipal s’està recuperant un debat enquistat entorn al turisme i el seu desenvolupament a Barcelona, amb una base negativa i poc constructiva.
En aquest sentit, de fet, cal destacar que els darrers dos anys, amb l’activitat turística completament paralitzada i, apagat el protagonisme d’aquest debat negatiu, els rèdits positius de l’activitat vers la ciutat han aflorat plenament i han estat valorats com a indispensables i tinguts en consideració per la gran majoria dels agents implicats.
Per aquest motiu, les entitats que rubriquem aquest Manifest fem la petició clara i expressa de que l’activitat turística no sigui instrumentalitzada novament com a una eina política a Barcelona, com a base de debats que ja estan superats, i que tant sols condueixen a la polarització, la crispació i a desvirtuar la nostra capacitat com a societat de treballar plegats de forma constructiva.
Els objectius per al desenvolupament turístic de la ciutat estan clars i consensuats per part de tots els agents: Qualitat i Sostenibilitat.
De la mateixa manera, estan identificats els agents i les pràctiques que poden generar externalitats pernicioses per a l’entorn i la destinació, com ho són les activitats il·legals que es desenvolupen a l’ombra d’aquesta industria.
Per tant, en aquest àmbit tant important per a Barcelona, apel·lem a la responsabilitat de les formacions polítiques municipals i a la seva capacitat de diàleg i treball seré, racional i objectiu, sense apriorismes, prejudicis ni condicionants ideològics, que tant sols aconsegueixen dividir i no unir a la societat barcelonina.
Entitats adherides
– ACAVE
– Agrupament de Botiguers i Comerciants de Catalunya
– Amics de la Rambla
– Apartur – Associació d’Apartaments Turístics de Barcelona
– Associació del Passeig de Gràcia
– Barcelona Oberta
– Càtedra de Retail, Turisme i Serveis BSM-UPF
– CLIA – Cruise Lines International Association
– Col·legi d’economistes de Catalunya
– Comertia
– Consell de Gremis de Comerç, Serveis i Turisme de Barcelona
– ConfeCat – Confederació Empresarial d’Hostaleria i Restauració de Catalunya
– ESHOB – Escola Superior d’Hostaleria de Barcelona
– Foment del Treball Nacional
– Fundació Barcelona Comerç
– Gremi d’empresaris de discoteques de Barcelona i Província
– Gremi d’Hotels de Barcelona
– Gremi de Restauració de Barcelona
– Moco Museum Barcelona
– Pimec
– Primavera Sound
Comments are closed.