- La parada de l’Euromed a Tortosa, l’Autovia A-68, la navegabilitat del riu Ebre i la conservació del Delta, entre les preocupacions que els empresaris de les Terres de l’Ebre han exposat a Fepime Catalunya.
Fepime Catalunya s’ha reunit aquest dimecres amb l’Associació d’Empresaris de les Comarques de l’Ebre (AECE) en el marc del IV Congrés de Pimes de Catalunya que organitza la patronal amb l’objectiu d’analitzar l’estat actual de la pime catalana i elaborar un memorial de propostes de millora que es lliurarà a les administracions.
Durant la sessió de treball, Maria José Fernández, president de l’AECE, ha ressaltat la dificultat per implantar noves empreses a les Terres de l’Ebre. “Sempre hem demanat indústria i el pla de recuperació europeu és una oportunitat perquè es pugui implantar a les Terres de l’Ebre alguna indústria que ofereixi llocs de treball i ens ajudi a retenir el talent jove que actualment marxa a Tarragona, a Barcelona o fora de Catalunya”, ha assegurat Fernández.
Les reivindicacions en infraestructures també han marcat bona part de la sessió de treball. En aquest àmbit, la presidenta de l’AECE ha plantejat quatre reivindicacions clau per al territori: el retorn de la parada de l’Euromed a Tortosa; la construcció de l’Autovia A-68, que uneix Gandesa amb Reus; la conservació del Delta de l’Ebre, amb la necessària implicació de les administracions i, per últim, la navegabilitat del riu Ebre per potenciar comerç, hostaleria i turisme.
Altres inquietuds que s’han posat damunt la taula són la manca fibra òptica en alguns polígons de la zona mentre en altres territoris ja s’està desplegant el 5G; la poca concreció pel que fa a la presentació de projectes per accedir als Fons Next Generation i la oportunitat que suposa la Llei de les APEUs per promocionar i millorar els polígons industrials de les Terres de l’Ebre amb un model basat en la col·laboració publicoprivada.
Les pimes, clau de la recuperació
El IV Congrés de la micro, petita i mitjana empresa de Catalunya 2021 finalitzarà el 15 de juny a la seu de Foment del Treball acompanyats pels principals actors econòmics de Catalunya. El congrés consta al voltant de 20 trobades amb 24 organitzacions territorials i sectorials de Catalunya.
La presidenta de Fepime, María Helena de Felipe, té l’objectiu d’establir un diàleg per abordar les preocupacions de les pimes en aquest context excepcional, així com, debatre sobre possibles accions que puguin facilitar una recuperació empresarial resilient, digital i sostenible. De fet, el lema de les trobades és “Resiliència, digitalització i sostenibilitat, les claus per a la recuperació de la pime catalana” i el propòsit és conèixer de primera mà la realitat i les necessitats de les pimes catalanes després d’un 2020 marcat pel pas de la pandèmia.
Sense dubtes, la Covid-19 no només ha saturat el sistema sanitari català, sinó que també ha condicionat l’activitat empresarial, derivant en una crisi econòmica que es continua allargant en el temps a causa de les mesures restrictives que els governs han anant aplicant amb l’objectiu d’evitar la propagació de la malaltia.
Les trobades a les diferents organitzacions estan programades com a sessions de treball per recollir les principals dificultats i reptes de les pimes en els diferents àmbits com pot ser, infraestructures, finançament, fiscalitat, innovació, internacionalització, relacions laborals, consum energètic, tràmits administratius, formació o competència deslleial, sempre des de la perspectiva de la pime.
Les conclusions de les sessions permetran redactar un document que reculli les principals inquietuds de cada sector i territori per millorar l’activitat empresarial.
Comments are closed.